Mirotić glavna tema – Barsa tvrdi da ima plan

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 12:24

Mirotić glavna tema – Barsa tvrdi da ima plan

Budućnost Nikole Mirotića glavna je tema u španskoj košarkaškoj javnosti.

Rastanak sa Barselonom je siguran, ali način na koji će svako krenuti svojim putem još uvek je u magli.

Budžet Blaugrane za narednu sezonu biće za 20 odsto manji, a Mirotić, koji ima još dve godine ugovora, po sezoni prima gotovo pet miliona evra.

Postizanje sporazuma biće komplikovan – klub je u delikatnoj finansijskoj situaciji, a Mirotić ima pravo da traži svaki evro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje plate, najveće u Evropi.

Pored Mirotića, klub će napustiti Kajl Kjurik, Sertač Šanli, Majk Tobi, a najverovatnije i Kori Higins.

Funkcioner Barselone Huan Karlos Navaro uverava da klub ima plan.

"Možda ćemo Mirotića zameniti sa nekoliko igrača. Imamo plan i na njemu radimo već duže vreme. Vreme je da napravimo dobar tim", rekao je Navaro.

Najozbiljniji kandidat za Mirotićev potpis je Olimpija iz Milana, sa čijim trenerom, Etoreom Mesinom, vođeni su razgovori.

Ne isključuje se mogućnost ni da Monako uđe u čitavu priču, a stidljivo se spominju još Crvena zvezda, Panatinaikos i Olimpijakos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.