Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2020, 19:26

Miroslav Đukić traži novi klub

Srbin ne ostaje u Asturiji

Još dve utakmice i rastaju se Sporting iz Hihona i Miroslav Đukić.

Asturijski klub je odlučio da ne nastavi saradnju sa srpskim trenerom koja ističe na kraju sezone.

Podsetimo, Đukić je preuzeo klub iz Hihona krajem decembra prošle godine posle smene Hosea Lopeza. Sporting je u tom trenutku zauzimao loše 15. mesto na tabeli sa Segunde sa samo 25 bodova iz 21 utakmice i nalazio se malo iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zone ispadanja. Đukiću je bilo potrebno da vremena da razmrda letagričnu ekipu, ali je onda ušao u seriju dobrih rezultata. Posebno je bilo evidentno da je popravio defanzivni učinak ekipe i igre u gostima.

Po nastavku sezone nakon pauze je Sporting popeo do osmog mesta na tabeli, samo dva boda izvan zone plej-ofa, ali je potom usledila serija slabijih izdanja u kojima se ekipa mučila sa efikasnošću i izgubila je korak za ekipama koje se bore za doigravanja. Dva kola pre kraja, Đukićev Sporting je 10. na tabeli sa četiri boda manje od pozicije koja vodi u plej-of i šanse su izgubljene.

Zato je uprava kluba odlučila da ne produži ugovor srpskom stručnjaku, a već se uveliko spekuliše i o njegovom nasledniku. Nekoliko imena se pominje za klupu Sportinga. Reč je o Asijeru Garitanu, Huanu Munjizu, Rubenu de la Bareri i Alehandru Menendezu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.