Mirković debitovao pobedom, Partizan bolji od Nordsjalenda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2018, 03:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković debitovao pobedom, Partizan bolji od Nordsjalenda

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, fudbaleri Partizana pobedili su večeras na gostovanju u Danskoj ekipu Nordsjelanda sa 2:1 (1:0) i steki velike izglede da se plasiraju u poslednju rundu.

Na debiju novog trenere Zorana Mirkovića crno-beli su odigrali najbolji meč u ovoj sezoni i zasluženo su savladali danskog prvoligaša.

Do veoma važne pobede vicešampon Srbije je stigao pogocima Rikarda Gomeša u desetom i debitanta Gorana Zakarića u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 64. minutu.

Do 70. minuta domaćini nisu uspeli da stvore ni polušansu, ali su tada ipak postigli pogodak zahvaljujući velikoj grešci odbrambenih igrača Partizana. Strelac je bio rezervista Matijas Rasmunsen, koji je šutirao u prazan gol.

Pod vođstvom svog bivšeg asa, Partizan je igrao veoma sigurno. Za razliku od dosadašnjih utakmica u ovoj sezoni igraču su večeras bili neuporedivo brži, koncentrisaniji i motivisaniji i da nisu napravili taj jedan kiks u odbrani mogli su već večeras da slave.

Posle ranog vođstva igrači Partizana su potpuno kontrolisali utakmicu. Odbrana je delovala veoma sigurno, a srednji red je u više navrata slao veoma dobre lopte u dubinu i jedan takav napad je krunisan drugim golom, koji je postigao Zakarić, debitant u crno-belom dresu.

Na osnovu onoga što je večeas viđeno u Farumu, Partizan je veliki favorit za prolazak u poslednje kolo kvalifikacija, gde bi se sastao sa boljim iz duela između turskog Bešktaša i austrijskog Laska.

Revanš protiv Nordsjelanda na programu je narednog četvrtka u Beogradu.

Nordsjeland: Larsen, Mini, Skovgord, Hansen (Rasmusen, 65), Bartolec, Andersen, Nelson, Kristensen (Jakobsen, 71), Damsgord, Skov Olsen, Rigord Jensen (Kuduš, 66).

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Valijente, Marković, N. G. Miletić, Kosović (Nikolić, 78), Zđelar, Zakarić (Smiljanić, 70), Janković (Enake 90), Pantić, Gomeš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.