Mirković: Preozbiljan rival za neozbiljne golove

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Preozbiljan rival za neozbiljne golove

"Nedopustivo je da se primaju golovi bez ikakvog otpora. Mnogo je ovo ozbiljan rival da bismo to dozvolili", rekao je Partizanov trener posle poraza u Istanbulu.

Bešiktaš je, ipak, bio prejak.

Partizan je odneo u Istanbul aktivnijih 1:1 iz Humske, ali je na spektakularnoj Vodafon areni ipak doživeo poraz u kojem nije bilo klinča kao u Beogradu.

Konačan rezultat bio je 3:0 za favorita, a šef struke crno-belih Zoran "Bata" Mirković bio je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za novinare otvoren kada je govorio o detaljima u igri svog tima kojima nije zadovoljan.

"Večeras smo izgubili od bolje i jače ekipe. Ovo je velika utakmica i ozbiljan protivnik da bi se primali ovako neozbiljni golovi. Totalno odsustvo koncentracije i sva tri gola smo primili kroz sredinu. Mnogo ozbiljan rival i nivo da bismo sebi to dozvolili, posle toga više nije bilo povratka", rekao je Zoran "Bata" Mirković.

"Ovo je naša realnost u ovom momentu, moramo mnogo da radimo. Situacija je teška, ostaju nam prvenstvo i Kup", dodao je on.

Na pitanje šta zamera igračima, odgovorio je...

"Zameram najviše na odsustvu koncentracije u prekidima. To su komplikovane situacije, ali isto tako i jednostavne. Nedopustivo je da se primaju golovi bez ikakvog otpora. Moramo da preuzimamo više odgovornosti u momentima kada smo pod pritiskom na malom prostoru, Jednostavno, bežali smo od igre".

Šta bi Mirković promenio u pripremi i odabiru ekipe?

"Neke stvari diktiraju i sam sastav tima, stanja pojedinih igrača... Znamo koliko mogu, da nemaju snage za celu utakmicu. Opet bih isto uradio. Pričamo o igračima koji su roviti, koji su izašli iz povreda".

O Istanbulu, stadionu...

Mirković je u Istanbulu živeo tri godine, dok je igrao za Fenerbahče. "Grad se totalno menja, na bolje. Stadion je fenomenalan, vidim da se dosta ulaže u fudbal. Znam i da je velika ekonomska kriza. Turci vole fudbal i ulažu dosta u njega", rekao je o tamošnjem ambijentu.

Ko je (osim Danila Pantića) završio meč sa pozitivnom ocenom kod Partizanovog trenera? Mirković neće javno o tome da govori...

"Ne bih o imenima. Ne bih nikoga izdvajao, ni po dobru, ni po zlu. Šćekić je tražio izmenu zbog udarca, Svetu (Markovića) sam promenio iz taktičkih razloga. Pokušali smo da igramo i malo hazarderski".

Na konstataciju da je Rikardo dva puta izgubio duele sa Pepeom, Mirković je ponovio da je njegov tim bio "bez otpora" u situacijama posle prekida.

"Kod tih situacija svako zna raspored ko gde stoji i ko je odgovoran u kojoj je zoni", naglasio je šef struke crno-belih.

Partizanova ekipa posle povratka iz Turske će imati kratak predah do naredne superligaške obaveze u nedelju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.