Mirković: Moramo da rešimo stari problem sa autobusom

Izvor: Mondo, 03.Feb.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Moramo da rešimo stari problem sa "autobusom"

"To je naša stara boljka. Moramo da ih popravimo. Kako - videćemo", ostao je nedorečen šef struke crno-belih posle ohrabrujuće pobede nad Šahtjorom u Antaliji.

/od reportera Monda iz Antalije/

Otprilike istim tonom, uz uobičajen "ravan" izraz lica, trener fudbalera Partizana komentarisao je i poraze od Slovana i Krakovije i današnju ohrabrujuću pobedu nad Šahtjorom.

To u slučaju Zorana Mirkovića ne znači da nije bio zadovoljan, naprotiv!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Odigrali smo dobro, protiv jakog protivnika. Sve vreme smo bili disciplinovani, pokazali veliku dozu agresije, ali u većem delu smo bili u defanzivnom bloku i nismo mogli da dođemo do igre", rekao je "Bata" u razgovoru sa reporterima sa priprema crno-belih u Beleku.

"To je segment koji moramo da popravimo, ako hoćemo da se približimo velikim ekipama. Pobeda je dobrodošla, nema takmičarski značaj, ali nam je bitna na planu samopouzdanja i morala", dodao je.

KASA PUNA, ILIEV U ŠOKU

Izvor: TV Arenasport/MONDO

Strelac, pa asistent. Da li je ovo bio Nemanja Nikolić kakvog želite?

"Da. Poseduje izuzetan talenat, a mora sebe da natera da na svim utakmicama izgeda ovako. Ne bih idvajao nikog. Svi su dali maksimum".

Pobeda nad redovnim učesnikom Lige šampiona od 2:0 svakako će značiti mladom sastavu koji priprema za nastavak sezone, ali šef Partizanove struke nije želeo da ide predaleko i povezuje januarsko iskustvo iz Beleka sa potencijalnim iskušenjima narednog leta u kvalifikacijama…

"Do tog puta imamo još nekoliko meseci i mnogo utakmica. Preokupacija nam je trenutno na prvenstvo i Kup", rekao je i dodao:

"Pričaćemo i o tome".

Složio se sa konstatacijom da Partizan ove zime, kao i jesenas, igra lepo, otvoreno, sa dovoljno čistih šansi kada je rival sa druge strane terena takođe ofanzivno nastrojen, dok se muči u "malim" utakmicama protiv parkiranih "autobusa".

"To je naša stara boljka. Moramo da ih popravimo. Kako - videćemo", ostao je nedorečen.

PARTIZANU JE TEŠKO, VOLIM GA

Da li je utakmica protiv Šahtjora reakcija na slabija izdanja protiv Krakovije i Slovana?

"U jednom delu tih utakmica smo dobro stajali na terenu, a imali problem sa postizanjem golova. Što se tiče discipline u samoj igri bila je ista kao na prethodne dve provere, jedino što smo davali golove".

Retko se viđa da trener uvede igrača početkom, pa ga izvede sredinom drugog poluvremena, a uglavnom se kao razlog ispostavi povreda. Povod za "uđi-izađi" nastup Radivoja Bosića bio je nešto drugo…

"To je bilo u planu. Gledamo da svi imaju minutažu u odnosu na fizičko stanje. Za Rikarda važi isto. Sve vreme boravka u Turskoj je bio na tretmanu i radio je vežbe sa kondicionim trenerima. Dobro je izgledao večeras. Bio je deo plana da odigra 25, 30 minuta, a u sredu, protiv Krila Sovjetov, u planu je više", rekao je o naglasio:

"O tim stvarima odlučuju pre svega lekari".

PARTIZAN ODLIČAN: "PALI" GOLOVI, PAO I ŠAHTJOR!

Da se usijao telefon od čestitki?

"Ne znam, ne nosim telefon na dan utakmice".

Da li kao trener više volite utakmice kad spuštate borbenost svojih igrača, kad su previše agresivni ili kad morate da im podižete nivo adrenalina?

"Neophodno je naći sredinu. Ovo je bila prijateljska utakmica, bilo bi ružno da je otišla u drugu krajnost. I kolega Fonseka i ja smo u pojedinim trenucima smirivali igrače. Što je normalno, desetak dana smo na pripremama, pojavljuju se zamor i nervoza", ocenio je proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, koji se srdačno ispričao sa bivšim saigračem Igorom Duljajem, članom stručnog štaba Šahtjora.

"Reče baš pre neko veče ovde da ne može da izgubi kako god da se završi utakmica", rekao je Mirković sa osmehom na kraju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.