Miralem Pjanić izabrao Lion

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miralem Pjanić izabrao Lion



Vezni igrač Meca i "čudo od deteta", Miralem Pjanić pristao je da pređe u redove Liona, izjavio je predsednik francuskog šampiona Žan-Mišel Ola. Pjanić, za koga su se interesovali najveći evropski klubovi kao što su Arsenal, Liverpul, Barselona, Real Madrid, Bajern, Milan i Inter, ipak prelazi u Lion, koji je proteklog vikenda osvojio prvu duplu krunu u istoriji kluba, pobedom u finalu Kupa Francuske nad Pari Sen-Žermenom, posle osvojene sedme uzastopne titule šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Visina transfera nije objavljena.

18-godišnjak je bio impresivan u svojoj prvoj sezoni u najboljoj francuskoj ligi, u kojoj je za Mec odigrao 28 utakmica uz četiri postignuta gola.

Iako je sportski direktor Meca Žoel Miler preferirao Arsenal, klub poznat po dovođenju mladih i talentovanih igrača, izabran je ništa manje atraktivni Lion, redovni učesnik Lige Šampiona.

Imamo dogovor sa igračem", rekao je predsednik Liona Žan-Mišel Ola.

Ostalo je samo da se dogovorimo oko nekih sitnih detalja".

Pjanić je rođen u Tuzli 1990. godine, odakle su njegovi roditelji preselili u Luksemburg. Iako je nastupao za mlađe selekcije Luksemburga, talentovani fudbaler je izjavio kako će reprezentativu karijeru nastaviti igranjem za Bosnu i Hercegovinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.