Ministar: Otkriveno osam kriminalnih grupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Otkriveno osam kriminalnih grupa

Policija je od jula do septembra otkrila osam organizovanih kriminalnih grupa sa ukupno 42 člana koji su delovali u oblastima finansijskog, opšteg i visokotehnološkog kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović.

On je, na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da su se te kriminalne grupe bavile falsifikovanjem novca, zloupotrebom platnih kartica, krijumčarenjem narkotika, oružja i iznuda.

Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da je zbog tih policijskih akcija Ministarstvo unutrašnjih poslova početkom meseca dobilo pohvale za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i od strane Evropske komisije.

Osvrnuvši se na aktivnosti u suzbijanju privrednog kriminala, on je rekao da je u posmatranom periodu otkriveno 1.757 krivičnih dela iz te oblasti.

Stefanović je precizirao da je prijavljeno ukupno 270 osoba, a da je izvršenjem krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala prouzrokovana šteta od oko 8, 5 milijardi dinara.

Ministar unutrašnjih poslova je naveo i da je iznos stečene imovinske koristi dobijen vršenjem tih krivičnih dela procenjen na oko 5, 9 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima, krivičnim delima iz oblasti privrednog kriminala preovladavaju zloupotreba položaja odgovornog lica (158 slučajeva), zloupotreba službenog položaja (189), falsifikovanja službene isprave (204), zloupotreba ovlašćenja u privredi (95).

Govoreći o aktivnostima u sprečavanju krivičnih dela protiv imovina, Stefanović je rekao da je u posmatranom periodu i evidentirano 12.658 tih krivičnih dela što je za 16, 6 odsto manje u odnosu na isti interval prošle godine.

Prema njegovim rečima, smanjen je broj teških krađa sa 6.157 na 4.899, krađa vozila sa 462 na 400, razbojništva sa 607 na 553, razbojničkih krađa sa 22 na 17...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: Za tri meseca otkriveno osam kriminalnih grupa

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

BEOGRAD - Policija je od jula do septembra otkrila osam organizovanih kriminalnih grupa sa ukupno 42 člana koji su delovali u oblastima finansijskog, opšteg i visokotehnološkog kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović...On je, na sednici skupštinskog Odbora za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.