Minimalna, ali značajna prednost Čukaričkog protiv Gabale

Izvor: Politika, 16.Jul.2015, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalna, ali značajna prednost Čukaričkog protiv Gabale

BEOGRAD – Fudbaleri Čukaričkog savladali su večeras u Beogradu ekipu azerbejdžanskog predstavnika Gabale sa 1:0, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Meč je odigran na stadionu na Banovom brdu pred oko 3.500 gledalaca, a sudio je Radu Petresku iz Rumunije.

Strelac: Stojiljković u 53. minutu iz penala.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Ostojić, Pijasentin, Brežančić, Janković, D. Srnić, Bojić (od 90. Jovanović), S. Srnić, Pavlović >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (od 67. Mandić 67), Stojiljković (od 86. Mirosavljević).

Gabala: Bezotosni, Abasov, Vernidub, Dos Santos, Kubicki, Floresku (od 37. Ilario), Gaj, Huseinov, Sadigov, Antonov (od 46. Dašdamirov), Zenjov (od 88. Mamedov).

U čvrstom, pravom evropskom meču fudbaleri Čukaričkog stekli su minimalnu, ali značajnu prednost uoči revanša za sedam dana u Azerbejdžanu, pre svega jer su uspeli da sačuvaju mrežu.

Tim Vladana Milojevića mogao je na daleki put u Azerbejdžan da ponese i veću zalihu, bio je večeras bolji rival od Gabale, i ostaje mali žal što nije iskorišćena šansa da sa manje tenzije dočeka revanš.

Od starta meča bilo je vidljivo da su gosti došli u Beograd da se brane, fudbaleri Čukaričkog imali su terensku inicijativu, ali u prvom poluvremenu nisu uspeli da je krunišu pogotkom.

Uglavnom su domaći igrači pretili sa bokova preko Rajka Brežančića i Filipa Stojkovića, a najbolju šansu propustio je Stojiljković kada je posle centaršuta sa desne strane loše zahvatio loptu iz voleja.

Gabala u prvom delu igre jedino pripretila u četvrtom minutu i to iz kontre, kada je Sergej Zenjov iz povoljne šanse šutirao preko gola.

Dobru igru iz prvog poluvremena Čukarički je preneo i u nastavku. Raspoloženi Slavoljub Srnić je po ko zna koji put bio u prodoru, pao je u kaznenom prostoru posle duela sa Rafaelom Dos Santosom, zbog čega je sudija Petresku pokazao na belu tačku.

Stojiljković je realizovao penal, iako je golmanu Bezotosnom malo falilo da se ponovo proslavi u Beogradu kao pre dve godine, kada je u dresu Černomoreca odbranio jedanaesterac kapitenu Crvene zvezde Nenadu Milijašu.

Uprkos vođstvu, beogradski tim nije želeo da stane, ali je odbrana Gabale odbila sve napade do kraja susreta.

Utakmica na Banovom brdu privukla je veliki broj poznatih sportista i sportskih radnika, među kojima su bili proslavljeni engleski reprezentativac Toni Adams, nekadašnji trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović, Marko Pantelić, Vladimir Petrović Pižon i mnogi drugi.

Revanš meč između Čukaričkog i Gabale igra se sledećeg četvrtka.

Milojević: Šanse su i dalje 50:50

BEOGRAD –Trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da njegov tim i Gabala imaju pođednake šanse za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, uprkos minimalnoj pobedi u prvom duelu u Beogradu (1:0).

„Dobili smo prvih 90 minuta, a Gabalu u revanšu očekujem u drugom izdanju. Bili smo bolji baš za taj jedan gol, težak posao nas čeka u Azerbejdžanu i mislim da su šanse i dalje 50:50”, rekao je Milojević na konferenciji za medije posle utakmice.

Čukarički je slavio golom Nikole Stojilkovića iz penala u 53. minutu, a pored toga nije iskoristio još dosta dobrih prilika.

„Bilo je šta je bilo i ne možemo da žalimo za onim što je propušteno. Pozitivno je što se šanse prave, a nadam se da ćemo popraviti realizaciju”, naveo je Milojević.

Trener Gabale Roman Hrihorčuk bio je nezadovoljan igrom svoje ekipe, priznavši da je Čukarički sasvim zasluženo slavio.

„Čestitke Čukaričkom na pobedi, koja je apsolutno zaslužena. Ne mogu da napravim analizu naše igre, pošto nismo bili na nivou. Smešno je bilo šta pričati o igri mog tima, jer smo već posle drugog pasa gubili loptu. Čukarički je bio bolji rival, a rezultat je realan. Nadigrali su nas u svim segmentima”, zaključio je Hrihorčuk.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Prednost Čukaričkog protiv Gabale

Izvor: Studio B, 17.Jul.2015, 07:23

Fudbaleri Čukaričkog savladali su večeras u Beogradu ekipu azerbejdžanskog predstavnika Gabale sa 1:0, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope...Meč je odigran na stadionu na Banovom brdu pred oko 3.500 gledalaca, a sudio je Radu Petresku iz Rumunije...Strelac: Stojiljković u 53....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.