Minimalac Partizana u Ivanjici, povrede Lazovića i Lukača, nepriznat gol, nedosuđen penal… (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Apr.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac Partizana u Ivanjici, povrede Lazovića i Lukača, nepriznat gol, nedosuđen penal… (FOTO, VIDEO)

Javor Matis – Partizan 0:1 (0:1)
Strelac: 0:1 – Lazović u 45+1. minutu
IvanjicaStadion: Kraj Moravice. Gledalaca: 3000. Sudija: Vlado Glođović.
JAVOR MATIS: Mišić, Đorđević (Gojčanin), Miletić, Milović, Valiđo, Ivelja, Vidić, Docić (Josović), Milošković, Veselinović, Čečarić (Dražić).
PARTIZAN: Lukač (Ž. Živković), Vulićević, Obradović, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Lazović (Luka), A. Živković (Ninković), Škuletić, Ilić.
(FOTO: M. Rašić)
Partizan je slavio u Ivanjici golom Danka Lazovića pred kraj prvog dela igre. Uzbudljiv i zanimljiv meč viđene je na stadionu kraj Moravice.
Bilo je svega, lepih akcija, poteza, golova… Na žalost, opet i nekoliko sumnjivih situacija i povreda.
Lazović je gol postigao u sudijskoj nadoknadi posle sjajnog centaršuta Ilića i tako potvrdio terensku nadmoć Partizana u prvom delu.

Imao je gostujući tim sijaset prilika, ali nije uspeo nikako da zatrese mrežu domaćih.
Prvi sporan momenat desio se u 35. minutu kada je Lazović pao u kaznenom prostoru, ali Glođović je prosudio da nije bilo kontakta.
Drugi je viđen u 42. minutu kada je Lazović dao gol posle šuta Škuletića, čini se da nije bio u ofsajd poziciji, ali sudijska petorka je drugačije prosudila.

Na veliku žalost navijača Partizana meč su obeležile i dve povrede. Na početku drugog dela povredio se Lazović, da bi deset minuta pre kraja i golman Lukač pre vremena morao u svlačionicu.

U petom minutu viđena je prva prilika. Škuletić je šutirao posle dodavanja Lazovića, ali golman domaćih je odlično reagovao i otklonio opasnost.
Minutu kasnije Drinčić je sjajno centrirao na drugu stativu, a Lazović je bio „kratak“ na nekih pet metara i lopta je završila u gol autu.
Danko Lazović je dobro šutirao sa 20-ak metara u 10 minutu, ali jedan defanzivac domaćih je u poslednjem momentu preusmerio loptu u korner.
Posle par trenutaka novo uzbuđenje. Drinčić je pokušao iz kornera da direktno savlada Mišića, mreža se zatresla, ali sa spoljne strane.

Partizan je nastavio sa napadima. U 12. minut Petrović je dobro centrirao sa leve strane, Škuletić nije stigao glavom, a Lazović je bio daleko od lopte. Golman domaćih Mišić je pomalo panično reagovao, ali crno-beli nisu to iskoristili.
U 21. minutu odličnu priliku propustio je Saša Ilić. Robusni Škuletić se odlično zagradio u kaznenom prostoru, primio je loptu i potom je prosledio do kapitena na levu stranu, ovaj je šutirao, ali nije to bio dobar udarac pa je Mišić lako odbranio.
Andriju Živkovića su centimetri i Vaniđo delili od gola u 25. minutu. Petrović je sjajno centrirao sa leve strane, lopta je došla do mladog krilnog napadača koji je šutirao sa sedam metara, ali štoper domaćih je glavom izbio loptu sa gol linije.
Osam minuta kasnije nova solidna prilika za Partizan. Lazović je asistirao do Škuletića, ovaj je bio u prilici da centrira, ali želeo je da iznenadi golmana Javora, šutirao je, ali nije bio precizan.

U 35. minutu sumnjiva situacija u šesnaestercu domaćih. Lazović je oboren, ali Glođović je ostao nem. Vulićević nije odustao, oduzeo je loptu domaćim igračima, dodao je do Ilića koji je dva puta šutirao, ali oba puta je pogodio Škuletića.
Minut kasnije, udarac je oprobao Vojislav Stanković. Štoper crno-belih šutirao je sa 35 metara, ali lopta je otišla pored gola.
U 42. minutu Partizan je postigao gol, ali on je poništen. Ilić je majstorski uposlio Škuletića koji je šutirao, lopta je zakačila Milovića, ulazila je u gol, Lazović je pritrčao i ubacio je u mrežu, a po proceni sudija aktivirao se iz ofsajd pozicije (upitno da li je tako i bilo) i pogodak nije priznat.
Silni promašaji mogli su skupo da koštaju crno-bele dva minuta kasnije kada je posle kornera Čečarić šutirao iz srca šesnaesterca, ali srećom  po Lukača lopta je otišla preko gola.
U sudijskoj nadoknadi Danko Lazović se iskupio za grešku iz 42. minuta. Saša Ilić je sjajno centrirao sa leve strane, Lazović je bio na petercu i glavom je poslao loptu u mrežu domaćih.

Drugo poluvreme je počelo kao i prvo, velikom prilikom za Partizan koja nije iskorišćena. Živković je odlično centrirao, Škuletić je bio najviši u skoku, dobro je gađao glavom, ali lopta je završila tik pored stative.
Đorđević je u 50. minutu pokušao da zapreti Lukaču, posle centaršuta Veselinovića šutrao je glavom, ali nije bio precizan.
U 52. minutu veliki peh zadesio je goste iz Beograda. Danko Lazović je ostao da leži u šesnaestercu posle kornera i duela sa Milovićem i Škuletićem. Umesto njega u igru je ušao Predrag Luka.
Upravo je on imao veliku priliku, ali je očajno šutirao u 60. minutu. Škuletić je odlično uposlio krilo crno-belih, jedan odbrambeni igrač Javora je loše reagovao, Luka je izašao jedan na jedan sa Mišićem, ali je očajno šutirao i upropastio veliku šansu.

U narednih 20-ak minuta nije bilo većih uzbuđenja, a onda je kao grom iz vedra neba Milošković sjajno šutirao sa 20 metara, ali Lukač je još jednom potvrdio da je odlična zamena za Vladimira Stojkovića.
Na žalost po navijače gostiju, tom prilikom golman srpskog šampiona se povredio i na teren je morao Živko Živković.
U 88. minutu mogao je Škuletić da reši meč. Drinčić je dobro izveo korner, napadač Parnog valjka bio je najviši u skoku, šutirao je sa šest, sedam metara, ali nije bio precizan.
Posle tridesetak sekundi uzbudljivo je bilo na drugoj strani, ali jedan igrač domaćih je rukom igrao i dobio žuti karton.
Imao je Partizan u nadoknadi vremena još jednu priliku, ali Škuletić nije uspeo da postigne gol pa je ostalo 0:1.
SEMAFOR 23. KOLA JELEN SUPERLIGA:
Voždovac – Radnički 5:0 (Pavićević 40, Marušić 40, Sekulić 48, Veljović 86, 90)
Javor – Partizan 0:1 (Lazović 45+1)
Napredak – Novi Pazar (18:30)
Crvena zvezda – Čukarički (19:00)
Nedelja:
Donji Srem – Spartak (16:00)
OFK Beograd – Sloboda (16:00)
Vojvodina – Rad (18:00)
Jagodina – Radnički (19:00)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.