Minesota slaba bez Pekovića, Žoakim Noa opet blistao

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Mar.2013, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minesota slaba bez Pekovića, Žoakim Noa opet blistao

U četiri meča odigrana u noći između subote i nedelje radovali su se samo domaćini. Filadelfija je bila bolja od Golden Stejta, koji je sjajno krenuo, čak je prvu četvrtinu dobio sa 31:20.
(FOTO: AP)
Činilo se tada da će se gosti najviše pitati o konačnom pobedniku, ali su Voriorsi preuzeli stvar u svoje ruke. Gosti su na poluvremenu imali samo tri poena viška, a već do tada Kari im je ubacio 23 poena!
Filadelfija je potom preuzela vođstvo, a do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << su odigrali veoma dobro i na taj način su prekinuli niz od sedam poraza. Golden Stejt je definitivno ušao u lošu formu.
Uz pomenutog Karija, koji je meč završio sa 30 poena, sjajan je bio Tarner, sa 22 poena, deset skokova i devet asistencija. Samo jedno dodavanje nedostajalo mu je za tripl-dabl!
(FOTO: Rojters)
Milvoki je slavio protiv Toronta, ali tek posle produžetka. Turčin Ersan Iljasova je došao do sjajnog učinka, sa 29 poena i 11 skokova. Blistao je i Dženings, koji je imao 11 poena i čak 19 asistencija!
Čikago je lako došao do trijumfa protiv Bruklina. Bulsi su imali i mnogo veću prednost tokom susreta, ali su se na kraju opustili, pa si gosti na kraju bili na samo „minus 11”.
(FOTO: Rojters)
Žoakim Noa je opet bio sjajan, posle tripl-dabla u prethodnom meču sada je imao učinak od 21 poena, deset skokova, pet asistencija, četiri blokade i dve osvojene lopte. Karlos Buzer je dodao 20 poena.
Portland je lako slavio protiv Minesote, koja je bila bez Nikole Pekovića i Andreja Kirilenka. Domaće je do trijumfa predvodio Lilard sa 24 poena, Hikson je ubacio 18, a imao je i čak 16 skokova. Sa druge strane, Riki Rubio je ubacio 12 poena, a imao je i po devet skokova i asistencija.
Semafor mečeva odigranih u noći između subote i nedelje:
Filadelfija – Golden Stejt 104:97
Čikago – Bruklin 96:85
Milvoki – Toronto 122:114
Portland – Minesota 109:94

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.