Minesota prva bira na Draftu

Izvor: MVP.rs, 20.Maj.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minesota prva bira na Draftu

Po prvi put još od 2004. godine, najgori tim u Ligi je dobio pravo na prvog pika.

Svake godine Draft lutrija u NBA ligi privlači mnogo pažnje. To je dan kada NBA ekipe na osnovu učinka u regularnom delu sezone, uz pomoć lutrije, dobijaju pozicije sa kojih će na narednom Draftu birati igrače.

Ove godine pravo da bira prvog pika imaće tim Minesota Timbervulvsa, koji će tako u svojoj ekipi imati tri najbolje plasirana pika sa tri poslednja Drafta (Entoni Benet >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << i Endru Vigins). Zanimljivo je da će Timbervulvsi po prvi put u svojoj istoriji imati priliku da biraju prvog pika, a Njujork Niksi i Los Anđeles Lejkersi će po prvi put posle davne 1979. godine birati među prvih pet ekipa.

Timbervulvsi su postali i prvi tim još od 2004. godine i Orlando Medžika koji je kao najgori tim Lige dobio pravo na prvog pika. Orlando je tada sa prve pozicije izabrao Dvajta Hauarda.

NBA Draft će biti održan 25. juna u "Barklejs Centru" u Bruklinu, a neki od igrača za koje se predviđaju najbolje pozicije su: Džalil Okafor, Karl Entoni-Tauns, Džastis Vinzlou, Mario Hezonja i Vili Koli-Stajn.

 

Redosled Drafta:

1: MIN

2: LAL

3: PHI

4: NYK

5: ORL

6: SAC

7: DEN

8: DET

9: CHA

10: MIA

11: IND

12: UTA

13: PHX

14: OKC

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.