Milutinov odigrao partiju sezone, Olimpijakos slavio u Kazanju

Izvor: Sportske.net, 02.Feb.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutinov odigrao partiju sezone, Olimpijakos slavio u Kazanju

Šampion Grčke je kao gost savladao Uniks na otvaranju 21. kola Evrolige najviše zahvaljujući fenomenalnoj igri u prvoj četvrtini.

Olimpijakos je u prvih deset minuta postigao čak osam trojki i stekao čak 20 poena prednosti, sačuvao taj kapital do odlaska na veliki odmor i ispostaviće se da je to bio nenadnoknadiv deficit za Uniks.

Lengford je povukao svoj tim u nastavku, Tatari su se u poslednjem kvartalu spustili na jednocifren minus, ali je njihov udar odbijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i na kraju su pretrpeli prilično ubedljiv poraz - 75:90.

Erik Grin se postarao da se odustvo povređenog Bilija Spanulisa ne oseti, Amerikanac je bio najefiaksniji u redovima crveno-belih iz Pireja sa 25 poena uz odlične procente šuta iz igre (7/8 za dva, 3/5 za tri).

Odličan je bio i Jorgos Printezis koji je ubacio 20 poena i imao po 4 skoka i asistencije, a dvocifren učinak kod pobednika imali su još Nikola Milutinov (11 pts) i Kostas Papanikolau (10 pts).

Potencijalni reprezentativac Srbije je bio najbolji skakač na utakmici sa 7 uhvaćenih lopti, pogodio pet od sedam šuteva iz igre, lupio dve rampe, zabeležio jednu asistenciju za ukupan indeks korisnosti 18, što je najbolji učinak bivšeg centra Partizana ove sezone u Evroligi.

U Uniksu samo trojica raspoloženih igrača, Kit Lengford (25 pts), Antipov (19pts) i Parahuski (14 pts), premalo da se napravi našto više protiv ekipe kao što je Olimpijakos.

Šampion Grčke će ostati u top 3 i nakon 21. runde najelitnijeg takmičenja u Evropi, dok je Uniks na začelju tabele sa sve manjim izledima da se domogne plej-ofa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Olimpijakosu dovoljna jedna četvrtina

Izvor: B92, 02.Feb.2017

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Uniks u Kazanju 90:75 u prvom meču 21. kola Evrolige...Grčki tim je zabeležio 15. pobedu u šampionatu, a ruska ekipa zabeležila je četvrti poraz u nizu, ukupno 14...Silovito je krenuo Olimpijakos na ovom meču i stekao 20 poena prednosti. Tokom drugog perioda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.