Milunović za tron Omladinaca

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Okt.2010, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milunović za tron Omladinaca

Omladinski reprezentativci Srbije pobedom su ukrasili uspešni prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Šlag na tortu Orlići su stavili minimalcem protiv Republike Irske i turnir u Bugarskoj završili sa sve tri pobede i gol-razlikom 7:0.
Luka Milunović bio je igrač odluke u duelu sa Ostrvljanima, gol napadača srpskih juniora doneće našoj reprezentaciji verovatno status nosioca u žrebu za drugi krug kvalifikacija 30. novembra u Nionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Izabranici Tomislava Sivića kontrolisali su igru tokom svih 90 minuta. Srpska „klasa 1992“ igrala je kao i na prve dve utakmice u Bugarskoj zrelo i disciplinovano. Irci su primenili uobičajenu taktiku sa mnogo duela i čvrstom igrom na sredini terena, ali su samo jednom uspeli da priprete našim nadama.
Filip Malbašić, Luka Milunović i Andrej Mrkela mogli su da donesu prednost Srbiji pre odlaska na odmor. Orlići su oštećeni za jedanaesterac u 23. minutu. Jedan igrač Republike Irske rukom je  zaustavio loptu u kaznenom prostoru, ali sudija Amirkhanijan nije pokazao na belu tačku.
Jedini priliku Iraca osujetio je golman Dmitrović odličnom intervencijom posle šuta Bredija.
Slika na terena nije se promenila u nastavku. Naši omladinci su i dalje imali više loptu u posedu i tražili priliku da dođu do tri boda. To im je uspelo u 71. minutu posle odlične akcije. Mrkela je centrirao sa desne strane, a Milunović je neometan, preciznim šutem sa suprotnog boka zatresao mrežu – 1:0.
Srbija je rutinski sačuvala prednost i uspešno nastavila put ka EP koje se u julu 2011. godine održava u Bugarskoj.
Z. R.
Sivić: Sledi borba za domaćinstvo
Selektor omladinaca Srbije Tomislav Sivić bio je zadovoljan posle treće pobede na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj:
– Utakmica protiv Republike Irske bila nam je najteža. Razlog nije jak protivnik jer se nije mnogo pitao za rezultat, već činjenica da smo imali samo trojicu igrača, standardnih u svojim klubovima.
Prvi stručnjak srpskih juniora najavio je kandidaturu za organizaciju drugog kruga kvalifikacija za EP proleća 2011. godine:
– Velika nam je želja da budemo domaćini, pokušaćemo da je ostvarimo. Na potezu je diplomatija u koju ne sumnjam.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.