Izvor: Blic, 06.Mar.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milt Palasio: Dajte mi loptu i ne brinite!

Posle pobede protiv Montepaskija, šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević izjavio je da su za ovaj uspeh najzaslužniji fenomenalni navijači:

"Srećam sam i zadovoljan. Pobedili smo pre svega zbog veličanstevih, fantastičnih navijača i, naravno, izvanrednih igrača. Počeli smo utakmicu odlično, ali je Šon Stounruk tada pogodio tri trojke i raširio našu odbranu, što nismo želeli. Zbog toga smo kasnije primili dosta lakih poena", rekao je Vujošević.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Trener crno-belih kaže da je poprilično strepeo kada je Montepaski sredinom poslednje četvrtine poveo sa 68:60:

"Priznajem da sam se u tim trenucima uplašio, ali su moji igrači i dalje verovali u sebe. Nisu se predali, skupili su se u odbrani i na kraju zasluženo pobedili. Ova pobeda dala nam je šansu da u poslednjem kolu protiv Panatinaikosa igramo za četvrtfinale i to je fantastičan uspeh", rekao je Vujošević.

Na pitanje šta je odlučilo utakmicu, Vujošević je odgovorio da je to bila trojka Novice Veličković, kojom je Partizan poveo minut i po kre kraja i iznad svega fantastično izdanje Milta Palasija.

Plej crno-belih večeras je odigrao najbolju utakmicu u dresu Partizana i kaže da je finiš utakmice "bio prava ludnica":

"Pre utakmice, trener nam je rekao da ima dobru vest za nas, jer je Montepaski zreo za poraz. Znali smo da od početka do kraja moramo da igramo tvrdo i u tome smo uspeli. Gubili smo, ali se nismo predali i bili smo rešeni da ginemo do poslednje sekunde. Poslednja dva minuta bili su potpuno ludilo. Sećam se samo da sam rekao saigračima - dajte mi loptu i ne brinite. Imao sam utisak da mogu sve", rekao je Palasio.

Trener Montepaskija Simone Pjanđijani čestitao je Partizanu na pobedi i dodao da u poslednjim minutima njegovi igrači nisu izdržali pritisak.

"Odigrali smo dobru utakmicu i u odbrani i u napadu, a dobro nam je funkcionisao pik end rol. Znali smo da u atmosferi 'Pionira' moramo da održavamo vođstvo kako bismo pokušali bar malo da umirimo publiku i to smo uspevali, ali ne do kraja. U poslednjih par minuta Partizan nas je iznenadio sa nekoliko brzih poena u tranziciji i to je odlučilo. U ovakvim utakmicama odlučuje par poteza, a to je bila trojka Veličkovića i promašena slobodna bacanja Stounera", rekao je Pjanđijani.

Prema njegovim rečima, Montepaski je uprkos ovom porazu zahvalan Partizanu, jer su crno-beli pokazali kako treba igrati protiv Panatinaikosa u Atini.

"Mi ostajemo u trci za prvo mesto u grupi, a naredne sedmice igramo u Atini. Gledali smo utakmicu koju je Partizan tamo odigrao pre dve sedmice i zahvalni smo što nam je večerašnji protivnik pokazao kako treba igrati protiv Panatinaikosa. Taj meč nas je prilično ohrabrio", rekao je trener Montepaskija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.