Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 21:18

Milojević napušta Megu, menja ga Jovanović

Dosadašnji trener odlazi u Ameriku

Dejan Milojević odlazi sa klupe Mege Bemaks, a na njoj će ga zameniti Vlada Jovanović, ekskluzivno saznaje Nova.rs.

Nije poznato koja je Milojevićeva konačna destinacija u SAD, ali strateg Mege je prelomio da završi epizodu na klupi beogradskog kluba i da sa poslom nastavi u Americi. Njegov odlazak i nije veliko iznenađenje s obzirom da je prethodnih godina više puta najavljivao da su mu planovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vezani za košarku u Americi. Pogotovo što će imati i porodične razloge jer mu se sin bavi košarkom i planira da posle Beovuka dobije stipendiju na nekom od američkih univerziteta gde bi nastavio da igra. Milojević je već imao dodira sa američkom košarkom pošto je u tri navrata radio kao član stručnog štaba radio u Letnjoj ligi NBA i usavršavao se.

Na klupi Mege je proveo osam godina, a u klubu je i duže jer je 2010. po okončanu igračke karijere prihvatio ponudu da bude sportski direktor kluba. Dve godine je radio kao funkcioner da bi potom seo na klupu i ispostavio se kao vrlo talentovan i perspektivan stručnjak. Sa Megom je ispisao najveći uspeh u istoriji kluba osvojivši Kup Radivoja Koraća 2016. godine a kao najveći trenerski legat mu ostaje to što je stvorio najveću zvezdu srpske košarke Nikolu Jokića. Kroz njegovu trenersku radionicu je prošla gomila talentovanih igrača koji su kasnije nastavili karijere u NBA ligi, najjačim evropskim i regionalnim klubovima. Priznanje za Milojevićev rad je stiglo i od srpskog selektora Igora Kokoškova koji ga je uvrstio u svoj stručni štab.

Milojevića će naslediti Vlada Jovanović, nekadašnji trener Partizana. On je samostalnu karijeru započeo kada je 2010. godine zamenio Duška Vujoševića na klupi Partizana i za dve sezone je osvojio pet trofeja sa crno-belima. Kasnije je bio trener Donjecka, Lokomotive Kubanj i Igokee, a vodio je i različite malđe reprezentativne selekcije Srbije sa kojima je beležio uspehe. Takođe je poznat po dobrom radu sa mladim igračima.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vlade Jovanović novi trener Mege

Izvor: RTS, 28.Maj.2020

Dejan Milojević odlazi iz Mege u Ameriku, na njegovo mesto dolazi Vlade Jovanović. . Dejan Milojević posle deset godina napušta Megu i seli se u NBA. Prvo je dve godine bio sportski direktor ekipe, da bi potom od 2012....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.