Milojević: Hteli smo da budemo ovde - i evo nas!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Hteli smo da budemo ovde - i evo nas!

Zvezdin trener prilično hladnokrvan samo 24 sata uoči "utakmice decenije".

/Od novinara MONDA iz Austrije/

U dobrom raspoloženju doputovali su fudbaleri Crvene zvezde u Salcburg, a tamo ih je sačekalo lepo, sunčano vreme.

Za sredu se najavljuju oblaci, za četvrtak i kiša, ali nadamo se da će crveno-beli sa osmesima i napustiti Austriju.

Zavisiće to od ishoda revanš utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i da li će izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vladana Milojevića uspeti da dođu do povoljnog rezultata posle beogradskih 0:0.

Očekivanja su ogromna, svi kojima je Zvezdin grb prirastao srcu veruju u podvig na koji se dugo čeka, ali Milojević, po običaju, "spušta loptu".

"Igramo drugo poluvreme. Prva utakmica je bila tvrda, bez publike... Mislim da smo se za sutra dobro spremili i očekujem dobru utakmicu, samopouzdanja sigurno neće faliti ni njima ni nama. Predstojeća utakmica ima veliki značaj, ali kad kažemo da se spremamo za ovu utakmicu kao i za svaku drugu, zaista je tako. Imamo samopouzdanje i, uz poštovanje svakom protivniku, nikoga se ne plašimo. Imamo obavezu prema grbu koji nosimo da odigramo dobro, nadam se da će tako i biti. Nismo se opustili zato što smo već obezbedili Ligu Evrope, želeli smo da budemo ovde i evo nas, verujem u svoje igrače", izjavio je Zvezdin trener u Medija centru simpatične Red Bul arene.

"Svesni smo da je veliki ulog, ali i posle ove utakmice biće novi dan. Zato treba da se koncentrišemo samo na utakmicu, a ne da razmišljamo o pritisku", dodao je Milojević i rekao da se ne plaši neuspeha, niti da želi da razmišlja o tome.

Deluje da iznenadna povreda prvog napadača, Nikole Stojiljkovića nije uznemirila šefa stručnog štaba crveno-belih.

"Ne volim kada mi se igrač povredi, ali ne možete da ostanete na tome. Šta da radimo...".

Očekuje se veliki broj navijača Zvezde, što Milojevića posebno motiviše.

"To nam mnogo znači. Možda je naš najveći uspeh što smo vratili veru u Crvenu zvezdu i omogućili ljudima da opet putuju i gledaju Crvenu zvezdu. Pumo mi je srce zbog toga, to je nešto što ovaj klub apsolutno zaslužuje. Kada imate takve navijače i nama je sve mnogo lakše".

Da li očekuje da Salcburg napadne, bilo je jedno od pitanja za Zvezdinog trenera.

"Sigurno su i oni dobro analizirali prvu utakmicu, ali ne mogu da kažem šta će tačno uraditi. To je više njihov problem. Oni imaju svoj sistem, a mi smo više razmišljali o našoj igri", izjavio je Milojević, koji nije želeo da prihvati poređenje sa Zvezdinim legendarnim trenerima Ljupkom Petrovićem i Miljanom Miljanićem.

"Mislim da sam ja jako daleko od takvih velikana Crvene zvezde i ne smatram da pripadam toj kategoriji. Sa druge strane, jako mi je drago što sam trener Zvezde", kratko je rekao.

Pre godinu dana, na Malti posle 3:3 sa Florijanom, Milojević je bio ljut na svoje igrače i tom prilikom govorio o "balkanskom mentalitetu" kod njih.

Sada je, kaže, drugačije.

"Ja se ljutim što kao narod me možemo da promenimo mentalitet, a što se tiče ekipe, verujem da smo to uspeli. Ja uvek verujem u svoje igrače i saradnike, da nije tako, nikada se ne bih bavio ovim poslom", istakao je.

Za kraj, na konkretno pitanje da li je Crvena zvezda bolja od Salcburga, Vladan Milojević je rekao:

"Mislim da smo dobri, da li smo bolji, videćemo sutra".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.