Milojević: Gol Pavkova presudio; Igrači: Prolaz najbitniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2019, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Gol Pavkova presudio; Igrači: Prolaz najbitniji

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, posle poraza u Helsinkiju (2:1), izjavio je da je pogodak Milana Pavkova u Beogradu, po svemu viđenom u dva meča, odlučio pobednika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezda je prošla uprkos porazu zahvaljujući trijumfu 2:0 iz prvog duela, uz napomenu Milojevića da je pogodak Pavkova u 90. minutu bio od velike važnosti.

"Najbitnije je da smo ostvarili prolaz dalje, to mi je glavni utisak. Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostalo je "zašto i zato", imali smo određenih problema. Znali smo da će biti teško, gol Pavkov je bio bitan, verovatno presudan", rekao je Milojević na konferenciji za novinare posle utakmice u Finskoj.

On je dodao da ne želi izgovor u tome što se utakmica igrala na veštačkoj podlozi, iako smatra da je bila velika prednost na strani domaćina.

"Helsinki igra impozantno na ovoj podlozi. Adaptirani su, dobro razmenjuju padove. Mogli smo ranije da "ubijemo" utakmicu, ali smo se zadovoljili rezultatom za prolazak, dok je kod njih proradio skandinavski mentalitet i išli su na pobedu. To ne mogu da shvatim, umesto da damo drugi gol, mi smo primili".

Na pitanje kako usaditi mentalitet da njegovi igrači imaju veću želju od današnjeg protivnika, Milojević je odgovorio i sa pitanjem.

"Dobro pitanje, kako usaditi? Jednostavno, bila je ključna lopta Bena u šansi, čudno je odskočila lopta... Ne mogu ništa da zamerim, ja snosim odgovornost, sastavljam tim i presrećan sa njima".

Kako je naglasio, morao je njegov tim da se u Helsinkiju pokaže u boljem svetlu.

"Šta znači razočaran? Ne mogu baš tako da kažem... Trebalo bi da igramo bolje, a sa druge strane primili smo bezveze gol i ponavljamo greške,", rekao je Milojević, uz velike pohvale na račun finskog tima.

Zvezda u sledećem kolu čeka verovatno danski Kopenhagen, za koga Milojević kaže da je još jedan respektabilan rival.

"Nema lakših protivnika. Helsinki nije slab, a Kopenhagen je fenomenalan protivnik. Mi unapred znamo kad će biti teško, kad neće, ne želim da se o tome priča. Imaju sjajnog trenera Solbakena, dobar sistem i tim", zaključio je on.

Degenek i Jovančić: Prolaz najbitniji

Fudbaleri Crvene zvezde Miloš Degenek i Dušan Jovančić složili su se da je prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona najvažniji posle duela sa Helsinkijem.

"Najbitnije je da smo prošli. Imamo vremena da se oporavimo i pripremimo za Kopenhagen. Nije lepo kada se izgubi, ali važno je da smo prošli. Moglo je i bez tih primljenih golova, ali dobro... Čeka nas sad jedna vrlo jaka ekipa, mislim da će igrati u formaciji 442, ali ne treba mi njima da se prilagođavamo nego protivnici nama", rekao je Degenek novinarima posle utakmice.

Jovančić, strelac jedinog gola za Zvezdu, takođe ističe da je prolaz najvažniji.

"Sigurno da nismo zadovoljni, pogotovo što smo primili dva gola, a to nije karakteristično za nas. Idemo dalje, imamo vremena da ispravimo greške do Kopenhagena i verujem da hoćemo", zaključio je Jovančić, uz napomenu da mu je drago što je dao gol.

Borjan: Ovo je lekcija, morao sam da trgnem ekipu...

Golman fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan priznao je da je morao da trgne ekipu u trenutku kada je imala gol zaostatka protiv Helsinkija i da je meč u Finskoj dobra lekcija pred duele sa Kopenhagenom.

Borjan je, samo dva minuta od vođstva Helsinkija, izborio faul u velikoj šansi za rivala i "kupio" vreme za odmor da stabilizuju saigrači, posle čega je Dušan Jovančić izjednačio i napravio veliku razliku.

"Morala je da se smiri ekipa, zato sam tako reagovao. Iskreno, nisam dobio nekakav jak udarac", rekao je Borjan novinarima posle utakmice.

Kako je naglasio, veruje da je izvučena dobra pouka pred Kopenhagen.

"Rano smo primili gol, dobili su snagu da napadaju, ali srećom smo stali na noge. Izjednačili smo i držali meč do kraja, ali smo bezveze primili gol. To nam lekcija da protiv Kopenhagena, da se dobro spremimo i idemo na pobedu".

On je imao zamerke što je ekipa lako primala golove i da tako nešto ne sme da se desi protiv Danaca.

"Deluje fenomenalno što u kvalifikacijama nismo izgubili još od Krasnodara, ali nekad mora da se dogodi i poraz. Dobro je što je to bilo danas, nadam se da neće protiv Kopenhagena. To je opomena za ceo tim. Ako bude kao protiv Helsinkija u prvom meču neće biti problema", zaključio je kanadski reprezentativac.

Crvena zvezda u utorak čeka Kopenhagen u Beogradu u prvom sudaru 3. kola kvalifikacija za LŠ.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milojević: Ne mogu da shvatim zašto igrači nisu želeli da daju drugi pogodak

Izvor: 011vodič.com, 31.Jul.2019

Prošla je Crvena zvezda u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali svejedno će igrači prvaka Srbije trpeti kritike sve do početka utakmice sa Kopenhagenom sledeće nedelje. Poraz od HJK-a u Helsinkiju sa 2:1 nije skupo koštao crveno-bele, ali je zabrinuo navijače. Kvota u MaxBetu na pobedu...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.