Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 20:22

Milojević: Čukin Docić najbolje izvodi prekide u Superligi, Ibrahimović pre tri dana bio u Hamarbiju

Strateg zeleno-belih veruje u svoje izabranike, o rivalu govorio biranim rečima

Dvomeč sa Čukaričkim u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije povod je da se Miloš Milojević, stateg Hamarbija, samo dva meseca od odlaska iz Beograda i stručnog štaba Crvene zvezde vrati u prestonicu Srbije.

Perspektivni trener sumirao je utiske i otkrio očekivanja od susreta zakazanog za četvrtak u 21 čas, na stadionu u Humskoj.

"Dolazak u Beograd gledam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao dolazak kući. Stranac sam ovde, ali i tamo, i igranje u Srbiji ne nosi poseban pritisak. Svaka utakmica je iskušenje za sebe, a rivala poznajem iz perioda u Zvezdi. Fudbalski svet je mali, znamo se svi. Čuo sam se sa prijateljima iz Beograda, ali nismo se mnogo fokusirali na utakmicu se Čukaričkim. Filozofija i stil igre rivala se nisu promenili od prethodne sezone, krasi ih brza tranzicija i poletna igra po bokovima zahvaljujući mladim igračima. Dobro rade i sa trenerom Đorđevićem imaju tek nekoliko poraza. Očekujem teži posao nego protiv Maribora", rekao je Milojević.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šef stručnog štaba švedskog kluba istakao je da sam sebi nameće najveći pritisak.

"Šanse su pola-pola. Oba kluba imaju problem sa manjkom iskustva igranja u Evropi. U Zvezdi je veliko iskustvo, nema treme, zna se kako se igra u Evropi, ovde su ti izazovi više avanturističkog duha. Trenutno imamo nekoliko atraktivih i kvalitetnih igrača i cil je da stvorimo kontinuitet, kako u domaćem takmičenju, tako i u Evropi. Bez obzira koji rezultat ovde bio, odlučivaće se u drugog poluvremenu".

Milojević je potom povukao paralelu između dva kluba.

"Ima sličnosti po energiji, mladi igrači nemaju strpljenja za kontrolu i oba tima igraju veoma brzo. Pokušavamo da budemo efikasniji iz prekida, dok je i protivnik kvalitetan u tom segmentu. Ima Docića koji najbolje izvodi prekide u Superligi. Kad se podvuče crta slični smo, oba tima fokusirana su na afirmaciju i prodaju mladih igrača. Slični su koncepti i filozofije klubova".

Neizbežno pitanje bilo je i uticaj Zlatana Ibrhimovića, manjinskog vlasnika Hamarbija.

"Ibrahimović je trenutno fokusiran karijerom i drugim planovima. Čovek je koji kad se prihvati nečega želi da istera do kraja, ali trenutno nema vremena. Bio je u klubu pre tri dana. Struktura je takva da Ibrahimović ima oko 24% vlasništva i želi da se posveti klubu. Postoji podrška navijača što je potencijal, ali daleko smo od toga da pretimo Malmeu i AIK-u koji imaju tri puta veće budžete, mi smo narodski klub".

Razlika u dva susreta biće između ostalog u podlozi s obzirom na to da je klub iz Stokholma domaćin na terenu sa veštačkom travom.

"Vreme je svežije u Švedskoj. Nisu isti uslovi ni kada je podloga u pitanju. Ja sam tradicionalista i volim više igranje na prirodnioj travi. Superliga je zbog kvaliteta terena sporija. Gledamo Premijer ligu pa mislimo da je sve do kvaliteta igrača, ali nije samo u tome. Podloga ne dozvoljava da se igra brže u Srbiji. Čukarički igra stil takav da mu ne pravi veliki problem podloga. Biće im problem koliko i nama igra na prirodnoj podlozi", istakao je Milojević.

Očekivanja od sutrašnjeg meča izneo je i kapiten Hamarbija Jepe Anderson.

"Malo smo umorni nakon puta, ali mogu reći da su prvi utisci dobri i optimisti smo pred susret. Ne znamo mnogo o srpskom fudbalu, uglavnom sve što znamo čuli smo od trenera Milojevića. Idemo na pobedu sutra, svaku utakmicu igramo da pobedimo ali ćemo videti kako će se meč odvijati. U nekim slučajevima je i remi dobar, sve zavisi kako se otvori meč", rekao je Anderson.

Vezni fudbaler priznao je da ne zna šta može da očekuje od Brđana, ali da je svestan da njega i saigrače očekuje test protiv veoma kvalitetnog rivala.

"Smatram da timska igra može da nam donese prednost. Bitno je da dobijamo duele i igramo našu igru, agresivno i dobro sa loptom. Ukoliko budemo kontrolisali igru, možemo da napravimo željeni rezultat. Kvalitetni smo ali je i Čukarički vrlo dobar tim", rekao je igrač Hamarbija.

ZVEZDIN PROBLEM PREVELIKA OČEKIVANJA

Milojević se dotakao i duela Crvene zvezde i Šerifa završenog bez pobednika (1:1).

"Osnovni problem su prevelika očekivanja. Ne pravdam nikog, ali je tako. Nadam se da će Srbija skupiti koeficijent da ima dva predstavnika u Ligi šampiona, uspeh utiče pozitivno na afirmaciju svih fudbalskih radnika iz Srbije. Zvezda i Partizan imaju kvalitet, verujem da crveno-beli imaju potancijal da prođu u narednu fazu, ali Srbija je ovo, nema se vremena, traže se rezultati i ne čeka se ništa, to ume da stvori tenziju. Potrebno je pružiti podršku igračima. Igra može da bude bolja, ali i prošle godine smo igrali slično, traljavo, mučili se sa rivalima poput Tirane koja je slabiji tim od Kairata i Šerifa. Stali smo tada na ovom koraku, a ukoliko sad napravimo iskorak biće to veliki uspeh", kazao je Milojević.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.