Miljonarios, Emelek i Monagas caruju Južnom Amerikom

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljonarios, Emelek i Monagas caruju Južnom Amerikom

U noći između nedelje i ponedeljka završena su državna prvenstva u Kolumbiji, Ekvadoru i Venecueli, a do titula su došli Miljonarios, Emelek i Monagas.

Miljonarios iz Bogote je osvojio titulu u kolumbijskoj Klauzuri, posle revanš meča u kojem je igrao nerešeno 2:2 protiv Independijente Santa Fea. U prvoj utakmici je bilo 1:0 za Miljonarios, dok je u drugoj Santa Fe vodio dva puta golovima Morela u 18. iz penala i 83. minutu, ali je izjednačenje stiglo preko Kadavida u 55. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Rohasa u 85. minutu.

Miljonarios je osvojio prvu titulu u Kolumbiji od 2012. godine, a ukupno svoju 15. u istoriji, dok su se oba kluba kvalifikovala u Kopa Libertadores.

Ya se sabe quien manda en La Capital ‍♂️ pic.twitter.com/s17xQrbhth

Emelek je u drugom meču finala šampionata Ekvadora bio bolji od Delfina na gostovanju sa 2:0, a pošto je i u prvom duelu slavio sa 4:2, titula nije došla u pitanje. Strelci za tim iz Gvajakila su bili Presiado u 45. i Angulo u 45. minutu, pa je osvojena četvrti put titula u poslednjih pet godina. Emelek je ukupno postao 14. put šampion Ekvadora i sada mu fali samo jedan naslov prvaka da bi se izjednačio sa velikim gradskim rivalom Barselonom.

Veliko iznenađenje u prvenstvu Venecuele je napravio Monagas iz Maturina, koji je osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji dugoj 30 godina pobedivši u superfinalu Deportivo Laru. U prvom meču je bilo 1:0 za Deportivo, dok je Mongas, pretohodno šampion Aperture, u drugom duelu slavio sa 2:0. Strelci su bili Blondel u 39. i Gonzales u 81. minutu.

Monagas SC Campeón de Venezuela de Primera División 2017 / #MonagasSC#DeportivoLara... https://t.co/x0bndmHK7L

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.