Milisavljević: „Kada je Radnički na ovom nivou želje i volje, svi mogu da imaju problema sa nama“

Izvor: KGsport.info, 24.Okt.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milisavljević: „Kada je Radnički na ovom nivou želje i volje, svi mogu da imaju problema sa nama“

Po završetku zaostale utakmice 10. kola Prve lige Srbije Radnički 1923 – Metalac (2:1), red je bio da se čuje i reč struke. Pomoćni trener Radničkog 1923 Darko Milisavljević pohvalio je voljni momenat svojih igrača, koji je po njegovom mišljenju bio ključan za današnji trijumf, dok je trener Metalca Aleksandar Janjić objasnio da njegova ekipa nakon dva olako primljena pogotka nije imala dovoljno snage da se vrati u utakmicu.
Utučeno je delovao trener Metalca Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Janjić nakon današnje utakmice na „Čika Dači“. A kako i ne bi kada je njegova ekipa došla u Kragujevac po sva tri boda, a na kraju je završila praznih rukava.
– Teško je igrati kada iz utakmice u utakmicu prvo „poklanjamo“ protivniku nešto, a onda tražimo način da to ispravimo. To nam je uspelo u prethodne tri utakmice, ali danas nije. „Poklonili“ smo protivniku dva gola, tako da nam je bilo jako teško da se nakon toga vratimo u utakmicu. Mladi i talentovani igrači Radničkog danas su se dosta trudili i svoja dva šuta pretvorili u dva gola za pobedu, na kojoj im čestitam. – rekao je trener Metalca.
Darko Milisavljević uspešno je danas predvodio Radnički 1923 do pobede u susretu sa Metalcem, pokazavši da se odlazak doskorašnjeg šefa struke Darka Tešovića nije previše odrazio na ekipu.
– Naša pripema utakmice od odlaska Tešovića bila je usmerena prema tome da igrači pruže maksimum svojih mogućnosti i da budu agresivni na terenu, što nije bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. Uneli smo puno energije u ovu utakmicu i zahvaljujući tome smo i došli do ovog rezultata. Imali smo strahovit pad u igri nakon evrogola Anđića i maltene smo „hvatali vazduh“ u zadnjih deset-petnaest minuta utakmice, što zbog vremenskih uslova, što zbog kvaliteta protivnika. Moram reći da su neki igrači danas igrali bolesni, neki i pod povredama, neki bez treninga u poslednja dva dana. Uprkos svemu tome, momci su skupili snagu i hrabrost, ostavili i poslednji atom snage na terenu i ja im čestitam na tome. – ponosno ističe Milisavljević.
Upravo je ovakav, „ratnički mentalitet“, po rečima Milisavljevića neophodan za dobre rezultate u nastavku takmičenja. Pomoćni trener kragujevačkog prvoligaša dodaje i da ne priznaje mladost igrača kao alibi za eventualne neuspehe ekipe.
– Kada je Radnički na ovom nivou želje i volje, svi mogu da imaju problema sa nama. Ukoliko nismo na ovom nivou, dospevamo u veliki problem. Imamo skup mladih, talentovanih igrača, mada po mom mišljenju igrači od dvadeset godina i nisu više tako mladi. Da se vadimo na neku njihovu mladost nećemo. Oni su ovde jer to zaslužuju svojim kvalitetom, koji treba da nam omogući da dođemo do željenog cilja.  – kategoričan je Milisavljević, koji otkriva da se odlaskom Tešovića ništa bitnije nije promenilo u funkcionisanju ekipe:
– Momci rade kao što su do sada radili. Videli ste, čak nije bilo ni većih promena u sastavu tima, izuzev što je povređenog Markišića zamenio Lukić. Spremamo se sada za gostovanje Bečeju, gde nećemo moći da računamo na Mileta Vujasina zbog parnih kartona. –  napomenuo je pomoćni trener kragujevačkog prvoligaša.

M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.