Milioneri ubedljivi u Frajburgu

Izvor: RTS, 17.Dec.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milioneri" ubedljivi u Frajburgu

Borusija iz Dortmunda pobedom završila jesenji deo šampionata. Nirnberg iznenadio Bajer u Leverkuzenu. Volfsburg zabeležio važnu pobedu protiv Štutgarta.

Šampion Nemačke Borusija iz Dortmunda ubedljivom pobedom od 4:1 nad domaćim Frajburgom završila je takmičenje u jesenjem delu Bundeslige, dok je Bajer Leverkuzen neočekivano poražen od gostujućeg Nirnberga sa 3:0.

Junak pobede tima iz Dortmunda bio je poljski internacionalac i dvostruki strelac Robert Levandovski.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Borusiji je ovo bila 11. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza i "milioneri" sada ponovo zaostaju samo tri boda za jesenjim prvakom Bajernom iz Minhena.

Leverkuzen je kod kuće razočarao svoje navijače i dozvolio Nirnbergu da dođe do prve pobede posle tri utakmice u Bundesligi. Gostima će ovaj trijumf mnogo značiti u borbi za opstanak, dok je Bajeru današnji poraz bio prvi u poslednjih sedam mečeva.

Ekipa Volfsburga je na svom terenu protiv Štutgarta slavila sa 1:0 i takođe došla do tri "zlata" vredna boda u borbi za očuvanje bundesligaškog statusa.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Sebastijan Polter u 21. minutu, a reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović celu utakmicu odgledao je sa klupe Štutgarta.

Rezultati i strelci 17. kola Bundeslige:

Bajer Leverkuzen - Nirnberg 0:3 (Didavi 8, Hegeler 22, Pekhart 73)

Hamburger - Augsburg 1:1 (Gerero 67 - Oerl 63)

Frajburg - Borusija Dortmund 1:4 (Rozental 34 - Levandovski 7, 70, Gindogan 44, Groskrojc 59)

Hofenhajm - Herta 1:1 (Salihovic 21 - Hubnik 90)

Volfsburg - Štutgart 1:0 (Polter 74)

Od 18.30 igraju Šalke - Verder.

U nedelju igraju Kajzerslautern - Hanover (15.30) i Borusija Menhengladbah - Majnc (17.30).

Juče su igrali:

Bajern - Keln 3:0 (Gomes 48, Alaba 63, Kros 88)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.