Milinković pred debi na klupi Partizana: Ovde se predstavlja da je svaka utakmica pitanje života i smrti

Izvor: MozzartSport.com, 03.Apr.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milinković pred debi na klupi Partizana: Ovde se predstavlja da je svaka utakmica pitanje života i smrti

„Nijedan trener ne može da uzme digitrion u ruke i računa da će pobediti sve do kraja“, kaže trener crno-belih uoči duela sa Kragujevčanima

Vreme je za debi. I za pobedu. Od pet utakmica u drugom delu prvenstva Partizan je dobio samo dve, pa se od novog šefa stručnog štaba Zorana Milinkovića očekuje da pokrene Parni valjak. A protivnik idealan - fenjeraš na tabeli.

Bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što znamo s kakvim se problemima suočava Radnički ovo je izuzetno važna utakmica za nas. Ima u Kragujevcu dobrih igrača, međutim, za nas je svaka utakmica jednako bitna, jer donosi tri boda. Malo vremena smo proveli zajedno, ali smo svesni očekivanja navijača i pokušaćemo da zabeležimo pobedu“, kaže Milinković koji će u subotu od 18 časova (TV Arena sport  1) prvi put sedeti na klupi crno-belih.

Naslednik Marka Nikolića neće moći da računa na najjači tim, jer je zbog kartona suspendovan krilni vezista Andrija Živković, ali je povoljna vest da se od povrede zgloba oporavio Milan Lukač, tako da je možda i najveća dilema ko će braniti: da li povratnik u reprezentaciju ili Živko Živković koji je u njegovom odsustvo sigurno odradio posao na četiri prvenstvene i jednoj kup utakmici.-

„Sve oko tima ćemo ostaviti za početak utakmice, jer imamo još današnji trening, uz konsultaciju sa stručnim štabom ćemo odlučiti ko će na teren. A pošto smo imali malo vremena za upoznavanje valjda je logično da se oslonimo na neke stvari iz bliske prošlosti. S obzirom da su igrači na početku rada sa novim trenerom, oslonićemo se na neke stvari iz prethodnog perioda, istovremeno pokušati da napravimo iskorak. Što se tiče golmana, veliko poverenje imam u njihovog trenera Radišu Ilića, on će odlučiti ko brani“.

Ostao je Milinković dosledan stavu da mu tim deluje ofanzivno?

„To je mogue, jer imamo kvalitet i hoću da veruijem da će igrati to pokazati na terenu. Obaveza Partizana i sada i ranije je bila da igra napadački. Očekujem reakciju igrača“.

Zanimljivo zapažanje imao je doskorašnji šef struke Voždovca na novinarsku opasku da li je budući prvak u stanju da pobedi sve utakmice do kraja prvenstva.

Nijedan trener ne može da uzme digitrion u ruke i računa da će pobediti sve do kraja. Niti ijedna ekipa na svetu može na taj način da razmišlja. Sve je to na nivou špekulacija, u prvenstvu ima uspona i padova, a svaki nerešen rezultat donosi velika razočaranja i teške reči. Ne znam zašto. U Srbiji se predstavlja da je svaka utakmica pitanje života i smrti, ali ja ne mislim tako. Fudbal bi trebalo da bude igra, viteštvo i znanje. Nećemo gledati šta se oko nas dešava, Partizan ima svoj put i samo smo na njega koncentrisani“, rekao je Milinković, iako kapiten crno-belih Saša Ilić priznaje da prati Crvenu zvezdu.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu,   Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Milinković debituje na klupi Partizana

Izvor: Politika, 03.Apr.2015

„Fudbal je igra, a ne pitanje života i smrti, imamo svoj put”, poručio novi šef stručnog štaba pred večerašnji (18 č) susret sa kragujevačkim Radničkim 1923...U fudbalu leži mnogo tajni, koje je veoma često teško odgonetnuti. Zato je to danas najpopularniji sport na planeti. U fudbalu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.