Miličić: Sve će da pršti

Izvor: B92, 24.Sep.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miličić: Sve će da pršti

Nekadašnji košarkaš, a sada kikbokser Darko Miličić najavio je da će biti pravi borilački spektakl kada se nađe u ringu.

Miličić je već dve godine bez kluba, a nedavno je odlučio da se posveti kikboksu i najavio je da mu je u planu prva borba, koja će biti humanitarnog karaktera. U sredu je zvanično postao zaštitno lice WAKO pro federacije, a dobio je i podršku ljudi iz Mega Promotions-a.

Sve je počelo pre godinu i po dana, došao sam u klub da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treniram, radili smo dugo i desila se humanitarna akcija koju je pokrenuo Nenad Pagonis, gde je mogao da se kupi njegov pojas. Želeo sam da ga kupim, to sam i učinio, a kada sam došao kući razmišljao sam se što bih ja to kupovao, kada mogu da ga i osvojim. Pojačao sam treninge i rekao da ćemo videti šta će biti”, rekao je Miličić.

Na pitanje šta može da se očekuje od njega u ringu, Miličić je rekao:

Videćemo, ja radim šta mi trener kaže, on zna moje prednosti i mane. Miloš je sjajan trener, ne samo zato što radi sa Pagonisom, ali i ja koji sam amater, to lako ide sa njim. Radio sam sa mnogim ljudima i sve je išlo teško. I dok sam igrao košarku trčao sam sa plejmejkerima, sada sam nabacio kilažu, to ću pretvoriti u eksplozivnost i pucaće sa svih strana”.

Miličić je otkrio da je nekoliko puta sparingovao sa svetskim šampionom Nenadom Pagonisom i da mu je on mnogo pomogao da napreduje.

Nenad je sjajan momak i sjajan borac, videćemo se jednog dana u ringu. Sa njim sam uradio jedan ili dva sparinga, po preporuci, jer se počeci rade sa iskusnim borcima. Kao novajlija bih ušao u ring, spustio ruke i to bi bila kafanska tuča, dok on spušta taj ritam, fokusira se na neke detalje i to je najbitnije. Bilo je odlično, ja sam jedva disao, ali me je on savetovao i to mi je mnogo značilo”, naglasio je Miličić.

Što se tiče prvog meča, Miličić je najavio ozbiljnu borbu, ali je naglasio da još nema tačan datum.

Imamo ideju koja će biti realizovana kad-tad, da to bude humanitarnog karaktera, ali meč kao meč neće biti namešten, neće biti zavitlavanja, biće ozbiljne tuče. Ne znamo kada će biti, ali ćemo objaviti kada bude dogovoreno”, istakao je Miličić.

Bivši drugi pik sa NBA drafta istakao je da želi ozbiljno da se posveti kikboksu, ali da će tek videti koliko je to moguće.

Mi se spremamo, radimo kao da ću da budem profi borac, idem ka tako nečemu. Ali, s obzirom na to da imam troje dece i obaveze, potrebno je puno odricanja. Bio sam deo NBA, ali šta ovi momci rade… Vreme će to pokazati, neću otići duboko u ovu priču ako ne mogu da se posvetim 100 odsto. Nadam se najboljem”, otkrio je Miličić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.