Milici Mandić srebro u Maroku

Izvor: Mondo, 23.Sep.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milici Mandić srebro u Maroku

Srpska reprezentativka u tekvondou uspešno se vratila takmičenju posle povrede.

Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Gran pri turniru u Maroku, a ujedno i bitna 24 poena za olimpijsku listu, u trci za Igre u Tokiju 2020. godine.

Nekadašnja olimpijska i aktuelna svetska šampionka je na startu takmičenja u kategoriji +67 kilograma pobedila Nemicu Šnajder, zatim je bila bolja od Britanke Slavin, a u polufinalu je na zlatan poen savladala Kineskinju Ženg, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zlatnu sa Olimpijskih igara u Riju.

U finalu se srela sa bivšom svetskom šampionkom, Britankom Bjankom Valden, od koje je izgubila 7:1.

Milici je ovo prvi turnir posle junskog SP u Koreji, na kome je osvojila titulu.

"Srećna sam, pogotovo zbog pobede u polufinalu, gde sam radila sa olimpijskom pobednicom iz Rija. Bili su teški mečevi, ali sam uz taktiku Dragana Jovića uspela da dođem do finala. Ovo je za mene veliki korak napred, jer sam posle povreda uspela da se vratim i osvojim medalju", izjavila je Mandić.

Prvog takmičarskog dana borili su se i Ana Bajić (+67 kg), koja je poražena na startu od Britanke Slavin i Draško Jovanov (+80 kg), od kojeg je bio bolji Britanac Čo, aktuelni vicešampion sveta.

Drugog dana Gran prija na tatami izlaze Vanja Stanković, svetska prvakinja iz Koreje i Tijana Bogdanović, srebrna na OI u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, kao i Damir Fejzić i Ivan Karajlović u kategoriji do 80 kilograma.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.