Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2023, 13:20

Kenijka slavila u polumaratonu, Milica Tomašević pobednica trke na 10 kilometara

Prezadovoljna je uspehom.

Pobednica trke na 10 kilometara na Beogradskom polumaratonu je Milica Tomašević.

- Svaka trka donosi te momente kada kunemo što smo došli, ali to nas tera da pokažemo potencijal. Pomogla nam je muzika i bendovi, bilo ih je na dva-tri mesta, to je doprinelo da se motivišemo - rekla je pobednica za Telegraf.

Kako je na rezultat uticalo hladno vreme?

- Ja sam neko ko ne voli zime, ali je nekada bolje da je ovakvo vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego da je pretoplo. Tada možemo da damo maksimum.

Šta je to što izdvaja Beogradski polumaraton od ostalih?

- Manifestacija, organizacija, ja ne znam... Išla sam na dosta trka, ali ovakvu organizaciju nisam videla nigde. Meni je najdraže jer je u rodnom gradu, pogotovo kada odnesete pobedu u svom gradu.

Poruka za kraj?

- Zahvalila bih se svima koji su nas gledali i bodrili. Podržala bih sve ljude da dođu. Održavaju se mnogobrojne ulične trke. Videće kako će da im uđe u krv trčanje.

Što se tiče polumaratona za žene, nije bilo iznenađenja.

Kenijka Tereza Omoza, koja je došla u glavni grad Srbije sa najboljim rezultatom, pobedila je sa vremenom 1:12,38. Kavalina Nahimana iz Burundija kasnila je za pobednicom 16 sekundi, dok je još jedna Kenijka Silvija Meduga osvojila treće mesto sa 1:17,06 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.