Milena Rašić je apsolutna šampinka

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milena Rašić je apsolutna šampinka

Srpska odbojkašica Milena Rašić obećala je, govoreći za Sport Klub, da će plave dame nastaviti da nižu uspehe.

Srpkinje su u Japanu osvojile prvu, istorijsku titulu svetskog šampiona, savladavši u dramatičnom finalu Italijanke.

Iako je njih 13, uz povređenu Bojanu Milenković, predstavljalo pravi idealni tim, u zvanično najboljoj postavi turnira našlo se njih dve. Tijana Bošković proglašena je najkorisnijom igračicom prvenstva (MVP), dok je Milena Rašić >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dobila priznanje za najboljeg srednjeg blokera.

Sa osvojena dva trofeja u Japanu, Rašićeva je kompletirala bogatu riznicu medalja i nagrada. Šampionski naslov osvojen u Jokohami zapravo je peti u nizu koji je 27-godišnja Srpkinja osvojila u poslednje dve sezone.

Posle titule na Svetskom klupskom prvenstvu sa Vakifbankom, Rašićeva je kao kapiten predvodila srpsku reprezentaciju do evropskog trona, da bi se potom sa klubom radovala trofejima u Ligi šampiona i turskom prvenstvu. Na kraju je došla i najvažnija titula, ona na planetarnom prvenstvu.

"Jedan sjajan period je iza mene. Zaista sam presrećna. Ne znam šta bih drugo mogla da kažem. Imala sam sreće da radim sa sjajnim saigračicama i odličnim stručnim štabom, što u reprezentaciji što u klubu i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", kaže Rašićeva.

Uz sve pobrojane titule, Milena se 2016. godine okitila i srebrom na Olimpijskim igrama.

"Trenutno mi je najdraža ova titula, baš iz razloga što je najnovija. Zlatna je. Prva u istoriji. Jedna od omiljenih medalja mi je i srebro sa Olimpijskih igara u Riju i naravno zlato od prošle godine sa Evropskog prvenstva", ističe srednji bloker srpskog tima i dodaje:

"Bilo je ovo teško prvenstvo jer je predugo trajalo, sistem je bio tako napravljen da je bilo teško i fizički i psihički. Odigrao se veliki broj utakmica, od kojih mnoge na početku nisu ni bile važne. Drago mi je što smo se vratile sa zlatom."

Na pitanje šta posle ovakve tri sezone može da se očekuje od nje, ali i reprezentacije, Rašićeva odgovara:

"Tek sada, kada smo videle naše porodice i toliko ljudi na aerodromu. Bilo je suza radosnica. Stigao nas je taj osećak da smo šampionki sveta. Samo da nas zdravlje posluži i mogu da obećam da će ova generacija da niže još dosta uspeha."

Izvor: You Tube Sport Klub

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.