Milanov spasilac je - Žorž Mendeš?!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Dec.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanov spasilac je - Žorž Mendeš?!

Ili će to možda biti Arapi?

Veo misterije sve se više nadvija nad Milanom.

Kineski vlasnički konzorcijum vođen Lijem Jonghongom doveo je klupsku budućnost u pitanje svojim (pre)ambicioznim projektom sa kojim je ušao u letnji prelazni rok, ali i sam proces kupovine nekadašnjeg evropskog šampiona od Silvija Berluskonija.

Milan se nedeljama unazad nalazi u nimalo zavidnoj situaciji. Sa preko 200.000.000 evra upumpanih u kupovinu novih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrača, ali i dug koji Jonghong i njegovi saradnici imaju prema američkom fondu Eliot Menadžment, Milan bi do narednog leta mogao da dobije i novu vlasničku strukturu, ali i da pretrpi strašne konsekvence zbog nesavesnog rada sadašnje garniture u vrhuški.

FIFA je već odbila predlog reprograma duga, dok renomirani magazin Financial Times piše da Milan ima 50 odsto šanse da se spase crne sudbine i potpunog raspada sistema. Kako bi se takav scenario izbegao praktično svakodnevno radi se na pronalasku adekvatnog rešenja, a kao jedno od njih nameće se superagent Žorž Mendeš. Odnosno, njegov investicioni fond, koji je navodno spreman da uloži ozbiljan novac kako bi Milan vratio na prave staze.

Mendeš je prve, uspešne kontakte sa Rosonerima ostvario dovođenjem svog klijenta Andrea Silve. U međuvremenu je odnos prerastao u nešto mnogo više. I dalje nije poznato kakav bi model poslovne saradnje bio na snazi, ali se šuška da je Mendeš spreman da kupi vlasnički udeo aktuelnih vlasnika, s tim da se i dalje ne zna kako bi bio vraćen dug američkoj kompaniji. Kojoj se duguje gotovo 300.000.000 evra!

Italijanska štampa piše i o tome da bi u Milan hteli da ulože i arapski šeici, s tim da se više prostora dalo Mendešovoj potencijalnoj ponudi.

Bilo kako, izgleda da se kineskoj vladavini bliži kraj...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.