Milan u petoj brzini do Lige Evrope

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan u petoj brzini do Lige Evrope

Fudbaleri Milana pobedili su Fiorentinu kod kuće posle preokreta 5:1, u poslednjem kolu Serije A, i tim trijumfom obezbedili direktan plasman u Ligu Evrope.

Ekipa sa San Sira sezonu završava na šestom mestu sa 64 boda i na leto neće morati u kvalifikacije za LE, pošto će u njima igrati sedmoplasirana Atalanta, koja je poražena od Kaljarija na strani 1:0. Fiorentina je, sa druge strane, osma sa 57 bodova.

Đovani Simeone je doveo u vođstvo Violu u 20. minutu, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od tog trenutka na terenu San Sira postojao je samo jedan tim - Milan. Hakan Čalhanolu je samo tri minuta kasnije poravnao lukavim udarcem iz slobodnjaka, da bi mladi Patrik Kutrone u 42. okrenuo rezultat.

Na startu drugog dela, u 49. minutu, bivši napadač Fiorentine Nikola Kalinić je povećao na 3:1, a pitanje pobednika otklonio Kutrone 10 minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Đakomo Bonaventura u 76, pogotkom posle sjajnog solo prodora.

What a way to finish the season! 5 goals scored, 6th place sealed and direct access to #UEL group stages! ⚫️

gol, 6⃣° posto e qualificazione diretta ai gironi di @EuropaLeague ⚫️#MilanFiorentina 5-1 pic.twitter.com/4pf2wjFI5n

Od ostalih mečeva, jedino pitanje je bilo ko će ispasti u Seriju B - Krotone ili SPAL. Na kraju, to će biti Pirati, pošto su porazom od Napolija na San Paolu 2:1 ostali na tri boda ispod SPAL, koji je kod kuće bio bolji od Sampdorije 3:1.

Strelci za Napoli bili su Milik u 23. i Kaljehon u 32. Jedini pogodak za goste dao je Tuminelo u 90.

Kad je o meču SPAL - Sampa reč, najzaslužniji za važan trijumf domaćih bio je Antenuči golovima u 4. i 52, a treći pogodak dao je Grasi. Za Đenovljane, Kovnacki je bio strelac. Treba istaći i da su gosti meč završili sa 10 igrača pošto je Kaprari dobio drugi žuti u 33 minutu.

Udinese je savladao Bolonju preko Fofane u 30. minutu, a istim rezultatom Kjevo je bio bolji od Beneventa. Gol odluke dao je Inglese.

Pogledajte rezultate i tabelu Serije A.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

ROSONERI PETARDIRALI FIORENTINU: Milan u Ligi Evrope, Krotone u Seriji B

Izvor: Kurir, 20.Maj.2018

Fudbaleri Milana pobedili su danas Fiorentinu sa 5:1 i zauzeli šesto mesto u Seriji A, koje direktno vodi u Ligu Evropa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.