Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 12:22

Milan traži rezervu Teu, četiri imena na Maldinijevom spisku

Rosonere zanimaju Matijas Vinja, Džordan Amavi, Jago i Nuno Mendeš

Posle Sualiha Meitea, Marija Mandžukića i Fikaja Tomorija, Milan, odnosno njegov sportski sektor rešen je da zatvori zimski prelazni rok četvrtim pojačanjem i to na poziciji levog beka. Tražili su Rosoneri zajednički jezik sa Barselonom oko potencijalne pozajmice Žuniora Firpa, a kako ga nisu pronašli, okrenli su se u pravcu Nemačke, Francuske, Portugala, pa i dalekog Brazila.

Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lista momaka koji bi u drugom delu sezone mogli da bar malo skinu teret sa pleća za sada neumornog Tea Ernandeza sadrži poker imena – Matijas Vinja iz Palmeirasa, Augzburgov Jago, Džordan Amavi iz Marselja i Sportingov Nuno Mendeš.

Teo Ernandez se za dve sezone na San Siru profilisao kao jedan od najkvalitetnijih levih bekova Evrope. U aktuelnoj ima 15 nastupa u Seriji A, četiri gola, tri asistencije i epitet jednog o ključnih fudbalera za sezonu koja se u crveno-crnom delu Grada mode ne pamti čitavu deceniju. Ko god od pomenutih bude bio izabran i eventualno potpisan, moraće da ima u glavi svest da dolazi da bude rezerva.

Potencijalne mete lidera Serije A uglavnom igraju standardno u svojim klubovima, s tim da je Amavi propustio poslednjih šest utakmica Marselja zbog povrede mišića. Francuz je ove sezone uspeo da sakupi devet nastupa i postigne jedan gol. Možda bi upravo povreda mogla da bude argument protiv kada bude padala konačna odluka.

Sledeći je Jago, fudbaler Augzburga koji bi ove sezone mogao da se bori za opstanak u Bundesligi. U prvoj sezoni po dolasku u nemačku elitu za 6.500.000 iz Internasionala, nije bio standardan – odigrao je deset utakmica i upisao po gol i asistenciju. Ove već ima 12 nastupa, a zaslužan je za jedan pogodak i dva dodavanja koja su prethodila golovima saigrača.

Kada je reč o tinejdžeru iz Sportinga Nunu Mendešu, pitanje je koliko će tim sa šampionskim ambicijama koji ove sezone ne zna za prvenstveni poraz biti zainteresovan da na polusezoni proda ili pozajmi standardnog levog beka. Mendeš, poput čitave ekipe Lavova igra odlično, zabeležio je 12 nastupa i u tom periodu Sporting je čak sedam puta uspeo da sačuva mrežu, talentovani 18-godišnjak je postigao i gol pride.

Za kraj, tu je Matijas Vinja kojeg su preporučila sjajna izdanja u Libertadoresu, kao i standardno kavlitetne partije u Brazileirau. Gol glavom River Plejtu u prvom okršaju polufinala kontinentalne smotre nesumnjivo mu je podigao renome, mada je i ranijih godina, pa čak i dok je nastupao za urugvajski Nasional, bilo jasno da Vinja podjednako dobro ume i da postiže i da namešta golove. Momak sličnih karakteristika kao Ernandez je u Libertadoresu zabeležio dva pogotka i tri asistencije na 11 utakmica, a za nedelju dana očekuje ga finale protiv Santosa. Novim kvalitetnom partijom i eventualnim šampionskim naslovom Verdaa, cena koja trenutno prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt iznosi 4.000.000 evra mogla bi dodatno da naraste.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.