Milan izgubio, VAR mu poništio jedan i dao drugi gol! Prvenac Silve, Bonuči startovao kao kapiten (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2017, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan izgubio, VAR mu poništio jedan i dao drugi gol! Prvenac Silve, Bonuči startovao kao kapiten (VIDEO)

Betis bolji od Rosonera - 2:1

Betis je uzeo skalp Milanu i u prijateljskom meču u Kataniji bacio sedmostrukog prvaka Evrope na kolena, između ostalog, uz pomoć tehnologije. Ekipa iz Sevilje je na sicilijanskom tlu rezultatski bila bolja od tim Vinčenca Montele, mada se mora priznati da su čak tri odluke sudija u novom sistemu donošenja odluka direktno uticale na rezultat - 2:1.

Najpre u 12. minutu. Hakan Čalhanoglu je izveo slobodan udarac, a loptu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u mrežu sproveo Andre Silva. Čak je novalija iz Porta proslavio pogodak, da bi ga italijanski sudija Danijele Doveri poništio, jer je pregledavanjem snimka utvrđeno da je loptu pre centarfora Milana dirao levi bek Antoneli i tako je počela nova akcija u kojoj je Portugalac bio u ofsajdu.

Drugi put Rosoneri su bili kivni na VAR (video tehnologija) tri minuta pre kraja. Betisov veteran Hoakin je tukao iz slobodnog udarca, Antonio Donaruma loptu odbio u korner, a onda na opšte zaprepašćenje svih na stadionu sudija zatražio da se pregleda snimak. Kad je to učinio pokazao je da je reč o jedanaestercu dosušenom zbog udaranja laktom u lice jednog igrača gostujućeg tima, Španci su dobili zicer i zahvaljujući Sanabriji u 90. minutu slavili pobedu.



Nesuguirni arbitri su između pomenute dve odluke još jednom morale u pomoć da zovu VAR. Bilo je to u situaciji posle kornera Milana, faulirana su dva igrača Monteline ekipe, posle konsultacija dosuđen je jedanaesterac, a Andre Silva sa 11 metara postigao prvi gol u dresu novog kluba. U toj gužvi zbog protesta je isključen trener Betisa Kike Setijen.

Bilo je to u 75. minutu, ali je deset minuta ranije viđen najlepši potez utakmice koja po mnogo čemu nije bila prijateljska (čak devet žutih kartona), kad je Fabijan Ruiz pravom strelom doveo Betis (Darko Brašanac igrao poslednjih pola sata) u inicijalno vođstvo.

Prvi put od dolaska iz Juventusa Leonardo Bonuči je nosio kapitensku traku i time je jasno stavljeno do znanja da će u sezoni velikih očekivanja biti lider novog Milana.



MILAN - BETIS 1:2

MILAN: Sorari (od 46. A. Donaruma) - Kalabrija (od 92. Šimić), Bonuči, Zapata (od 63. Gomez), Antoneli (od 46. Abate) - Montolivo (od 81. Kutrone), Lokateli (od 63. Kesi), Čalhanoglu - Suso (od 63. Hose Mauri), Andre Silva, Borini. Igrali su još:

BETIS: Dani Himenez - Baragan (od 63. Pecela), Mandi (od 63. Sanabrija), Fedal, Toska (od 71. Francis) -  Kamarasa (od 46. Narvaez), De la Hoz (od 58. Brašanac), Kvadrado (od 68. Fabijan) - Loren (od 58. Hoakin), Serđo Leon (od 63. Rafa Navaro), Nahuel (od 71. Redru).

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.