Milan Tomić: Ne mogu sad da govorim Bravo

Izvor: Mondo, 01.Okt.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Tomić: Ne mogu sad da govorim "Bravo"

"Ovaj tim mora da radi i da napreduje svakog dana da bismo na kraju bili zadovoljni", poruka je Zvezdinog trenera pred početak Evrokupa u utorak.

Crvena zvezda mts "otvorila" je ABA sezonu osvajanjem Superkupa u Laktašima i trijumfom protiv Cibone u "Pioniru", a tokom vikenda i u ponedeljak fokusirana je isključivo na Evrokup.

Crveno-beli su spremni za početak nove sezone u Evropi, a prvi rival biće im nemački Ulm (utorak 19 časova).

Tim koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je tokom vikenda pružio dobar otpor šampionu Bundeslige, evroligašu Bajernu, doputovao je u Beograd na meč prvog kola Grupe A, u kojoj se takmiče i Monako, Galatasaraj, Breša i Andora.

Dan pre tog duela, Zvezdin šef struke Milan Tomić govorio je o timu u kojem igra bivši igrač Zvezde Rajan Tompson. Takođe, saigrači američkog beka su ovdašnjoj javnosti takođe poznati bivši igrač Partizana Patrik Miler, kao i Kejtin Rajnhart, koji je prošle sezone igrao u Igokei.

"Ulm je kvalitetna ekipa, igrali su i protiv Bajerna i on je vrlo teško dobio tu utakmicu. Igraju brzu košarku, pokušavaju da idu u kontranapade i da nađu otvorene šuteve i u kontrama i u napadima na polovini terena. Naš prvi plan je da sprečimo kontranapade i da odigramo dobru odbranu u tranziciji".

"Što se tiče napada na pola terena, to je više pikenrol ekipa. Imaju dosta igrača koji mogu da koriste pikenrol, neki bolje idu na prodor, neki bolje šutiraju i moramo individualno da znamo... Dali smo informacije igračima šta bi trebalo više da se pazi, zavisno od toga ko koga čuva".

"Ritam Evrokupa kao evroligaški"

Tomić je govorio i o rasporedu obaveza u ovoj sezoni. "Jeste manje utakmica, ali nije mnogo manje (u odnosu na Evroligu). Ako pogledate program, to je isti program kao evroligaški. Sad igramo u utorak, u nedelju smo u Podgorici, u sredu protiv Monaka. Znači da nema tu mnogo dana za pripreme. To je isti program kao i Evroliga", rekao je Tomić.

Posle trijumfa protiv Cibone Tomić je rekao da ga je sramota i da je njegov tim uprkos trijumfu odigrao "jednu od najružnijih utakmica koju je on video". Sa vremenske distance od nekoliko dana, Zvezdin trener ne želi da se osvrće na taj meč.

"Ta utakmica je završena. Igrali smo je u petak, danas je ponedeljak. Tim je spreman i nije pitanje to što sam rekao da je sramota. Odigrali smo lošu utakmicu, ali i sa lošom utakmicom smo pobedili Cibonu. Ne bi trebalo da se vraćamo unazad, već da idemo unapred. Pripremljeni smo dobro za Ulm, ekipa je spremna, nadam se dobroj utakmici pobedi".

Upitan kako je njegov tim reagovao posle kritika, Tomić je rekao da obraćanje i petak nije bilo znak za nešto neuobičajeno.

"Nemam problem da dođete na trening i pogledate. Zadovoljan sam svim mojim igračima. Mogu da budem nezadovoljan posle jedne utakmice, ali to ne znači da oni ne daju 100 odsto. To je jedna utakmica. Znate šta, ovom timu Zvezde ne mogu sada da u svakom trenutku kažem 'bravo', jer ova ekipa mora da radi i da napreduje svakog dana da bi bilo nešto dobro i da se bi se desilo nešto dobro na kraju sezone", objasnio je on svoj pristup.

Na pitanje o sastavu i snazi grupe u Evrokupu, Tomić je rekao da će svaki protivnik da zahteva oprez.

"Nije laka grupa. Ulm je dobra ekipa, Monako je dobra ekipa, ima dosta jakih i nijedan tim ne sme da se opusti, bez obzira ko je protivnik i gde se igra, da li je u Beogradu ili na strani".

Kada je u pitanju zdravstveno stanje, još je "rovit" samo Dejan Davidovac, ali se vratio treninzima "pet na pet" i uskoro će moći da zaigra. Nažalost, ne i u utorak.

Za kraj razgovora sa novinarima, Tomić je ostao dosledan odluci da se ne izjašnjava o "širim" ciljevima ekipe u sezoni 2018/19.

"Takmičarski cilj je da se prvo pobedi Ulm. Možete da mi postavljate pitanja i da kažete svaki put da li je Zvezda favorit za Evrokup ili za ABA ligu, stalno ću vam govoriti da nije, da idemo meč po meč i to je jedini način da se nešto uradi".

Parovi 1. kola Evrokup:

Grupa A

u utorak

Galatasaraj - Andora 19.00

Zvezda - Ulm 19.00

u sredu

Breša - Monako 20.30

Grupa B

u utorak

Alba - Tofaš 20.00

Gdinja - Lokomotiva Kubnj 20.00

u sredu

Limož - Cedevita 20.30

Grupa C

u utorak

Valensija - ASVEL 20.45

u sredu

Zenit - Turk Telekom 19.00

Trento - Partizan 20.30

Grupa D

u utorak

Ritas - Unikaha 18.00

u sredu

Frankfurt Skajlajners - Torino 17.00

Mornar - Uniks 19.00

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.