Milan Kosanović promovisan kao novi sportski direktor FK Vojvodina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2021, 14:40

Milan Kosanović promovisan kao novi sportski direktor FK Vojvodina

Posle nekoliko meseci u kojima nije funkcionisao na pravi način, a u poslednjem periodu i uz prazno mesto sportskog direktora, u FK Vojvodina su napokon našli rešenje i to u liku Milana Kosanovića, fudbalskog stručnjaka koji je dugo na fudbalskoj sceni Srbije na kojoj ga pre svega prepoznajemo kao specijalistu za rad sa mlađim kategorijama, a u poslednjih nekoliko godina i po radu sa Vladanom Milojevićem u uspešnim šampionskim i evropskim sezonama Crvene zvezde.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na promociji objasnio predsednik kluba Dragoljub Samardžić za čekanje su postojali opravdani razlozi a kockice koje su se posložile u poslednjih par sedmica dovele su i do imenovanja Milana Kosanovića na mesto sportskog direktora Vojvodine.

"Dugo smo čekali da imenujemo sportskog direktora i za to ima razloga. Prvo smo želeli da napravimo dugoročnu strategiju, u ovom slučaju trogodišnju, pa zatim po tome da profilišemo i lik direktora. Naš cilj je da zadržimo i nastavimo sa dobrim rezultatima uz iskusan tim koji imamo a da uporedo sa tim promovišemo i ubacujemo u prvi tim naše mlade igrače iz omladinske škole. Po nama je ta kombinacija budućnost i život Vojvodine jer mi moramo da ponudimo igrače i za fudbalsko tržište i da, kao i svi ozbiljni klubovi, živimo i od toga. U te ciljeve i planove se uklopio Milan Kosanović, koji pred sobom ima težak zadatak da sa Nenadom Lalatovićem napravi najbolji ambijent za najbolje rezultate a da uporedo prati i rad naše škole koja je prepuna talenata."

Ugovor sa Milanom Kosanovićem je potpisan na dve i po plus jednu godinu a novi sportski direktor FK Vojvodina je o sebi i svojim prvim planovima na promociji rekao:

"Ja sam u Vojvodini proveo, do sada, sedam sjajnih godina u kojima sam radio sa mladim igračima i sa kojima sam, u omladinskoj kategoriji, dva puta bio prvak Srbije. Deo tih momaka je doprineo i osvajanju prvog kupa a petorica od njih su bila u timu koji je na Novom Zelandu osvojio titulu svetskih šampiona u ekipi u kojoj sam i ja radio. Ja sam konstantno na terenu i tako će biti i sada kada sam direktor. Rad sportskog direktora se u Srbiji svodi na rad u prelaznom roku ali to ne treba da bude tako. U velikim klubovima, koje sam posećivao i u kojima sam radio, sportski direktor radi cele godine i u klupskom timu utiče i na sportsku filozofiju kluba. Novi pravac Vojvodine je prava stvar i nadam se da ćemo uspeti da radimo u skladu sa tim."

Omladinska škola će biti lokomotiva kluba.

"Kadeti su trenutno lideri na tabeli šampionata i to je jedna od okosnica u budućem radu. Naravno tu su i omladinci a nekolicinu njih sa kojima smo već potpisali ugovore poslaćemo u Kabel gde će igrati u seniorskoj selekciji i kaliti se za Vojvodinu. Uprava nam je izašla u susret pa ćemo nabavljati najsavremenije programe i aparate koji će pomagati u radu sa omladincima. Omladinska škola Vojvodine će uz naš rad i naučni pristup sigurno ponovo postati lokomotiva kluba."

Biće i spoljnih pojačanja - urgentno povećati konkurenciju u napadu

"Naravno da će biti i pojačanja sa strane i tu pre svega mislim na konkurenciju Mrkaiću na poziciji centarfora. Potrebni su nam brzi i kvalitetni igrači što je teško naći u Srbiji pa se ne isključuje ni dolazak pojedinaca iz inostranstva. Mislim da Vojvodini u ovom trenutku fali brzine i tome ćemo posvetiti najviše pažnje u ovom prelaznom roku. Što se tiče odlazaka kod nas konstantno stižu ponude menadžera pa će biti i odlazaka. Mi i svakom slučaju moramo da se, i u ponudi i potražnji, okrenemo mlađim igračima jer su oni ti koji su najtraženiji u Evropi. Takav je trend i mi ćemo se truditi da se prilagodimo tome."
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U VOJVODINI JE PREDSTAVLJEN NOVI SPORTSKI DIREKTOR: Milan Kosanović – „Ja sam Vojvodini preporučio Nenada Lalatovića!“ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Jan.2021

Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio Milana Kosanovića kao novog  sportskog direktora. Povodom predstavljanja novog sportskog direktora, obratili su se predsednik FK Vojvodine Dragoljub Samardžić i novi sportski direktor Milan Kosanović. – Dočekali smo čoveka koji će imati težak zadatak....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.