Milan Jovanović: Vratio sam se u formu

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jan.2012, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Jovanović: Vratio sam se u formu

Milan Jovanović ponovo igra u životnoj formi. Srpski reprezentativac postigao je dva gola za Anderleht u derbiju protiv Genta (3:1), čime je potvrdio da je postao specijalista za najvažnije mečeve obzirom da je i protiv Briža uspeo da zatrese mrežu.  Od povratka u Belgiju, napadač pruža odlične partije, a na terenu se vidi da je srećan i da uživa u svakom meču.

– Prezadovoljan sam. Prvi put sam ove sezone uspeo da postignem dva gola, a imao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i isto toliko dobrih šansi. Ceo tim je igrao odlično, bilo je mnogo prilika u prvom poluvremenu iako se radilo o derbiju – rekao je Milan Jovanović.
Posebno lep bio je prvi gol Jovanovića sa oko 20 metara, dok je drugi postigao uz pomoć saigrača Suareza.
–Bilo je dosta lepih golova u mojoj karijeri, ali ne i ovako efektnih kao prvi protiv Genta. Iskreno nisam ni davao nešto mnogo golova van šesnaest metara, jer sam imao i druga zaduženja u timu. Sada je situacija drugačija, imam mnogo snage, druge zadatke, pa sad dolaze i efektniji golovi.
Sledećeg meseca reprezentacija Srbije odigraće i prvu utakmicu u 2012. godini. Rival Orlovima biće Kipar, ali još uvek nije poznato sa kojim će timom Radovan Ćurčić u Nikoziju.
– Moja ideja je da odigram još jedan ciklus za reprezentaciju, naravno ako se poklope moje ambicije sa Savezom, selektorom. Znam da još mnogo mogu da dam nacionalnom timu. Voleo bih da posle neuspeha koji smo doživeli u kvalifikacijama za PE, sada u ovom za SP bude mnogo bolje. Želja mi je da budem deo tima koji će izboriti još jedan Mondijal i odlazak u Brazil. Mislim da bi to bio dobar kraj reprezentativne karijere – zaključio je Jovanović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.