Mikoli matirao Romu, Inter jedva

Izvor: B92, 13.Sep.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikoli matirao Romu, Inter jedva

Fudbaleri Palerma savladali su na Siciliji Romu sa 3:1 u utakmici drugog kola fudbalskog prvenstva Italije.

Inter je na Đuzepe Meaci dobio Kataniju sa 2:1. 'Nero-azuri' imali su mnogo sreće, pošto su igrači Katanije postigli dva auto-gola, iako je prvi pripisan Rikardu Kvarežmi. Gol za goste postigao je Đanvito Plazamti. Dvostruki strelac za Palermo bio je Fabricio Mikoli, a jedini pogodak za Rimljane postigao je Žulio Baptista, ovogodišnje pojačanje iz Real Madrida. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Roma je na ovom meču bila oslabljena za neigranje standardnih prvotimaca Žuana, Simona Perote, Filipa Meksesa, Mirka Vučinića i kapitena Frančeska Totija. Dugačkoj listi povrđenih igrača priključio se i Danijele De Rosi koji je izašao iz igre krajem prvog poluvremena, posle udarca u potiljak.

Gosti su poveli već u osmom minutu pogotkom Žulija Baptiste. Ipak, radost Rome trajala je kratko, pošto je Fabricio Mikoli sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora izjednačio samo 11 minuta kasnije. Isti igrač preokrenuo je rezultat u 57. minutu kada je iskoristio dodavanje Fabija Simplisija. Urugvajac Edson Kavani glavom, posle centaršuta Simplisija, postavlja konačan rezultat.

Na Meaci je viđen vrlo kvalitetan i uzbudljiv meč. Inter je krenuo silovito od početka, Maikon je bio vrlo raspoložen za igru, a izgledne prilike propustili su Ibrahimović Baloteli i Muntari.

Iz prve prave akcije Katanije je došla do prednosti. Maskara je odlično utrčao, 'zavrnuo' sa leve strane, a Plazmati je uhvatio Žulija Cezara na krivoj nozi – 1:0. To je bio samo početak spektakularnog finiša prvog dela igre. Inter je samo minut kasnije imao ludu sreću. Kvarežma je karakteristično 'spoljnom' pokušao da centrira, lopta se odbila o jednog fudbalera gostiju i završila u mreži.

Još jedan minut i još jedan veliki događaj – Muntari je udario Tedeska u lice i dobio crveni karton.

Maikon je u 48. minutu centrirao sa desne strane, terlici je potiljkom skrenuo loptu, a ona se od stativa odbila i u vazduhu prešla liniju pre no što ju je golman Bizari uhvatio – 2:1.

Inter je do kraja bio oblji rival, ali Ibrahimović i Figo nisu iskoristili stopostotne šanse.

U nedelju igraju:

Bolonja – Atalanta

Đenova – Milan

Lacio – Sampdorija

Napoli – Fioentina

Ređina – Torino

Sijena – Kaljari

Juventus - Udineze

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.