Izvor: RTS, 08.Feb.2023, 17:05

Mikel Hansen zbog stresa van terena na neodređeno vreme

Rukometaš Olborga i danski reprezentativac Mikel Hansen odsustvovaće neodređeno vreme sa terena zbog stresa, saopštio je njegov klub.
"Hansen nas je posle konsultacija sa porodicom i lekarima obavestio da je bolestan sa simptomima stresa. To je teška reakcija na stres koji je preživeo tokom prošle godine", navedeno je u saopštenju Olborga.

Hansen (35) se prošle godine vratio u Dansku iz Pari Sen Žermena, pošto je 10 godina proveo u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << francuskom klubu.
"Bila je to naporna godina za Mikela. Tokom proleća je bolovao od flebitisa u kombinaciji sa plućnom embolijom. Potom se preselio sa porodicom u Dansku posle 10 uspešnih godina u inostranstvu. On je tokom jeseni bio u centru pažnje javnosti, a potom je igrao na januarskom Svetskom prvenstvu", rekao je direktor Olborga Jan Larsen.
Istakao je da jedva čeka da se Hansen vrati na teren, ali da je najvažnije da brine o sebi.
"Mikel će dobiti stručnu podršku, kao i vreme koje mu je potrebno da se oporavi i vrati na teren. Želimo da što pre zaigra, ali je trenutno najvažnije da brine o sebi i svojoj porodici", dodao je Larsen.
Olborg će sutra na svom terenu dočekati Pik Seged u meču 11. kola Grupe B Lige šampiona. Danski klub se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli sa sedam bodova.
Mikel Hansen odavno je ušao u istoriju rukometa kao jedan od najboljih igrača, ako ne i najbolji ikada. Igrao je za reprezentaciju Danske, koja je pre nekoliko nedelja osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u finalu pobedila Francusku 34:29.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.