Mikecu zlato na SK u Milanu

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikecu zlato na SK u Milanu

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Milanu u gađanju MK pištoljem sa 667,9 kruga.

Srebro je pripalo Tian Džangu iz Kine sa 664,6 krugova, dok je bronzanu medalju tek u raspucavanju dodatnim, 11. metkom osvojio Đuzepe Đordano iz Italije sa 657,2 krugova.

Mikec je u osnovnom delu sa 574 kruga izjednačio sopstveni državni rekord sa Svetskog kupa u Minhenu 2009, a to je ujedno i najbolji rezultat na Svetskim kupovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove sezone.

"Presrećan sam, ne samo zbog medalje nego i zbog odličnog rezultata. Lepo je kada na velikom takmičenju u olimpijskoj konkurenciji, postigneš državni rekord. Nije mi smetala ni kiša koja je padala skoro sve vreme”, rekao je Mikec, "U finalu sam napravio samo jednu grešku, ali ona u suštini nije mogla da bitnije utiče na plasman jer sam imao veliku foru posle osnovnog dela. Nadam se da će i u Minhenu biti dobrih serija, na tom strelištu sam uvek dobro gađao”.

Mikecu je to druga zlatna medalja na Svetskim kupovima, a ukupno četvrta. Prethodni trijumf srpski strelac ostvario je u Fort Beningu 2010. godine vazdušnim pištoljem.

Dobar plasman u Milanu ostvario je i Dimitrije Grgić, na desetom mestu, sa 559 krugova, dok je Andrija Zlatić bio 24. 556 krugova. Nemanja Mirosavljev je MK puškom 60 metaka ležeći zauzeo 15. mesto sa 594 kruga, dok je Stevan Pletikosić bio 45. mesto sa 589 krugova.

Srpski strelci su u Milanu osvojili dve medalje, pošto se Jasna Šekarić okitila bronzom, takođe MK pištoljem. U ponedeljak se reprezentacija Srbije seli u Minhen, gde u sredu počinje poslednji Svetski kup ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.