Mihajlović dobio nove adute

Izvor: Press, 15.Nov.2012, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović dobio nove adute

Pohvale Svi momci su odigrali kako sam očekivao i zaslužuju pažnju. Bez obzira na to što je bila prijateljska utakmica, nosimo dosta korisnih stvari. Sigurno je da će konkurencija u timu biti pojačana, kaže naš selektor

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je 2012. godinu pobedom nad Čileom (3:1), u prijateljskom meču odigranom u Sent Gelenu. Selektor "orlova" Siniša Mihajlović iskoristio je test sa Južnoamerikancima kako bi proverio neke nove igrače, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mu, sudeći po igri i rezultatu, na pravi način uzvratili (3:1).

Naime, napadač Filip Đorđević na debiju za seniorski tim upisao je gol i asistenciju, čime je još jednom pokazao zbog čega ga toliko cene u Francuskoj, gde je prvi strelac Druge lige.

Selektor zadovoljan

Takođe, sjajnu partiju pružio je i vezista Radosav Petrović, odličan su bili i Miralem Sulejmani, Filip Đuričić i Lazar Marković, dok su dobar utisak ostavili i bekovi - Antonio Rukavina i Marko Lomić.

- Svi momci su odigrali kako sam se nadao i očekivao i svakako zaslužuju pažnju. Bez obzira na to što je bila prijateljska utakmica, nosimo dosta korisnih stvari iz Sent Galena. Sigurno je da će konkurencija u timu biti pojačana za nastavak kvalifikacija - objasnio je Mihajlović, a zatim dodao:

- Drago mi je da je Đordević debitovao golom mada svi igrači, debitanti posebno, zaslužuju pohvale. Petrović je bio odličan, pokretljiv i imaću to u vidu u nastavku kvalifikacija.

Selektor je naglasio da mu pobeda protiv Čilea nije bila imperativ, već povratak samopouzdanja, sticanje iskustva i provera pojedinih igrača.

- Naš prvi cilj nije bila pobeda, iako je rezultat uvek bitan. Mogu da kažem da je trijumf bio na trećem mestu po važnosti. Želeo sam, pre svega, da utakmicom protiv jakog rivala povećamo iskustvo mladim igračima, jer je njima svaki minut dragocen. Plan je bio i da proverimo još neke igrače i u tome smo uspeli.

Đorđević presrećan

Kormilar "orlova" na kraju se osvrnuo na učinak u poslednjih pet mečeva, ali nije želeo da priča o očekivanjima u nastavku kvalifikacija za SP, odnosno o gostovanju u Zagrebu protiv Hrvatske (22. marta).

- Mogu da konstatujem da smo od poslednjih pet utakmica, objektivno, podbacili samo u Makedoniji. Svi ostali mečevi, uključujući i onaj protiv Belgije, kada smo ubedljivo poraženi, imali su dosta pozitivnih stvari - poručio je Mihajlović.

Naravno, napadač Filip Đorđević bio je presrećan zbog debija i postignutog gola u nacionalnom timu.

- Srećan sam, iako nisam očekivao da ću odmah dati gol. Nadao sam se potajno da uđem u neku šansu i da je iskoristim, ali to je nešto što radim i u klubu, koristim takve prilike. Na ruku mi ide što i u Nantu igramo sa jednim napadačem, znao sam šta mi je zadatak u reprezentaciji i moguće je da sam se zbog toga brže uklopio. Zadovoljan sam kako smo odigrali, kako je čuvana lopta i kako su građene akcije. Čile je izgledao prilično slabašno, više sam od njih očekivao. Ova pobeda nam je važna i za samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija, a meni ostaje da nastavim sa dobrim igrama i golovima u klubu, pa da verujem kako ću i ubuduće dobijati poziv selektora Mihajlovića - zaključio je Đordević.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.