Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović bez prave zamene

Mihajlović bez prave zamene

BEOGRAD - Ivan Ćurković i Dejan Savićević, članovi selektorske komisije, saopštili su juče spisak reprezentativaca za odlučujuće kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2002. godine, protiv Švajcarske (Bazel, 1. septembar) i Slovenije (Beograd, 5. septembar). Najveći hendikep za plave predstavljaće izostanak Siniše Mihajlovića, zbog povrede kolena, a komisija neće moći da računa ni na njegove eventualne zamene Bunjevčevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Stefanovića, takođe zbog povreda. Rokada je izvršena u golmanskom tandemu, tako da je Saša Stevanović iz OFK Beograda zauzeo mesto Radovana Radakovića (Partizan). U ekipu se vraćaju Mladen Krstajić, Slaviša Jokanović i Vladimir Jugović.

- Sigurno će nam mnogo nedostajati Siniša Mihajlović, a njegove alternative, Bunjevčević i Stefanović, takođe su povređeni, tako da smo praktično na toj poziciji ostali bez fudbalera koji igra levom nogom. Krstajić se oporavio i igrao je utakmicu nemačkog kupa, tako da smo ga vratili i na listu reprezentativaca. Razmišljali smo i o Igoru Duljaju iz Partizana, ali je problem što je dugo odsustvovao sa terena, a na toj poziciji imamo i veliki broj igrača - rekao je Dejan Savićević. Da li ste u planu imali još nekog igrača iz domaćeg prvenstva?

- Mihajlović nam je do sada bio asistenti i realizator, a u ligi imamo jednog dobrog šutera. Razmišljali smo o Damiru Čakaru, ali on je ipak druga vrsta igrača. Nećemo u Švajcarskoj čekati na slobodan udarac, već ćemo pokušati da iz igre stignemo do gola. Niko sa ovog spiska nije pozvan zbog dekora ili starih zasluga. Poverenje su dobili najiskusniji igrači, koji su proteklih šest godina uspešno igrali za reprezentaciju - tvrdi Ivan Ćurković. Od naredne dve utakmice zavisi da li će plavi osvojiti drugo mesto u grupi i plasirati se u baraž?

- Očekuju nas veoma važne pripreme, na kojima će akcenat biti na uigravanju tima. Potrebno je, takođe, da sačuvamo i atmosferu poverenja. Slovenija, Švajcarska i Jugoslavija imaju realne šanse da osvoje drugo mesto. Tek ćemo da vidimo ko će biti veštiji, pripremljeniji, srećniji... Švajcarci su u prednosti jer im je prvenstvo počelo i već su odigrali nekoliko kola. U ekipi imaju odlične pojedince, kao što su Henšoc iz Liverpula ili Sforca iz Bajerna, koje sam posmatrao na meču Superkupa Evrope - kaže Ćurković.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za danas u 12 časova, u Sportskom centru 'Teleoptik - Partizan'. Plavi će trenirati svakodnevno, a samo u sredu zakazana su dva treninga. Reprezentacija Jugoslavije put Bazela kreće u petak. Ž. B. Radaković platio ceh

Radovan Radaković, golman Partizana, nije branio protiv Santa Kolome i zbog toga je platio ceh u reprezentaciji jer nije uvršćen na spisak kandidata za mečeve sa Švajcarskom i Slovenijom.

- Radaković nije branio za Partizan, dok je Saša Stevanović iz OFK Beogarad opravdao naša očekivanja - kratko je Ivan Ćurković obrazložio odluku selektorske komisije.

Stiče se utisak da je Ćurković ovom prilikom ostao nedorečen, obzirom da nekoliko naših reprezentativaca ne igra standardno u svojim klubovima. I pored činjenice da nije isto biti rezerva u Juventusu i Partizanu, obrazloženje je ipak bilo šturo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.