Mihajlović: Idemo da pobedimo Hrvatsku

Izvor: Politika, 16.Mar.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Idemo da pobedimo Hrvatsku

Selektor Srbije Siniša Mihajlović saopštio imena kandidata za kvalifikacione utakmice u Zagrebu (22. marta) i Novom Sadu. – Bez Dejana Stankovića i Lazara Markovića – Sutra okupljanje u Staroj Pazovi

Šansa da se vratimo u trku ili zbogom Brazilu? U Mihajlovićevoj kombinatorici, uoči odlaska u Zagreb na kvalifikacioni susret, svakako se vrzmaju mnoge postave našeg glavnog tima. Ali, treba biti majstor i izabrati onu pravu, koja će se sa ,,Maksimira” vratiti sa čitavim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << plenom. Zadatak nije ni malo lak, ali, u tome i jeste draž trenerskog poziva...

Selektor Srbije je juče izdiktirao imena 26 fudbalera na koje računa za predstojeće martovske ispite, najpre u Zagrebu 22. protiv domaćina Hrvatske i četiri dana kasnije, kada u Novom Sadu dočekujemo Škotsku. Na tom spisku nema igrača milanskog Intera Dejana Stankovića kao ni trinaestorice fudbalera koji, što zbog povreda a što zbog slabe forme nisu među izabranicima za predstojeće duele. Sa druge strane Mihajlović se opredelio da pozove Milana Biševca i Nenada Tomovića, koji zbog kartona neće konkurisati za duel sa Hrvatskom, kao i na povratnike u glavni tim Slobodana Rajkovića štopera nemačkog Hamburgera i napadača Torina Alena Stevanovića.

Najveći hendikep je izostanak brzonogog napadača Partizana Lazara Markovića, koji se još uvek oporavlja od povrede zadnje lože. Nisu pozvani još: Sulejmani, Ljajić, Matić, Janković, Luković, Obradović, Lomić, Maksimović, Lekić, Mijailović i Tomić.

Selektor uverava da nema razloga za zabrinutost:

– Idemo u Zagreb da pobedimo! Žao mi je što nema Stankovića koji se nedavno povredio protiv Bolonje, ali, to ništa ne menja u mojim planovima, jernije bio sa nama ni ranije. U svakom slučaju bi bilo bolje da je ovde – istakao je selektor juče u ,,Hajatu”.

U situaciji kada su mir i koncentracija veoma važni, selektor smatra da su mediji podigli tenziju do tačke ključanja:

– Ne dopada mi se ambijent koji je stvoren uoči meča. Moji igrači i ja delujemo potpuno mirno, nema nekih posebnih priprema, spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Svesni smo trenutnih mogućnosti našeg tima, znam da Srbija može da pobedi bilo koju ekipu ali i obrnuto. Ipak, ova utakmica donosi samo nova tri boda.

Selektor u svom stilu spušta loptu na zemlju. Mihajlović dobro zna da pobednika može da reši trenutak ili inspiracija nekog pojedinca.

– Fudbal je u suštini samo zabava. Idemo tako da igramo svoju igru. Ako se desi da izgubimo, neka bude, ali da bar ne razočaramo. Verujem u ovu ekipu, njen kvalitet i potencijal. Utakmicu sa Hrvatskom posmatram kao odličnu priliku da se moji igrači pokažu u punom svetlu. Siguran sam da ni jednom neće nedostajati motivacija. Neka samo budu mirni, hladnokrvni i normalni.

Povrede su deo sporta, ali, izostanak mladog Partizanovog napadača Markovića, donekle je poremetio selektorove planove.

– Marković bi bio veliki problem Srni po desnoj strani, kao i Ćorluki i Šimuniću, jer oni nisu brzi igrači, priznaje naš selektor.

Siniša Mihajlović će sutra okupiti igrače u Staroj Pazovi, gde su već uveliko vanredne mere, jer osim reprezentativaca na kapije Sportskog centra neće moći niko da uđe sem novinara, uz opet stroge procedure koje najavljuje portparol Aleksandar Bošković.

U svakodnevnoj fudbalskoj polemici, koja će do petka biti još intenzivnija, potrebno je da naši igrači shvate da je duel sa Hrvatima, pre svega jedna sasvim obična utakmica. Nipošto ne treba preceniti protivnika niti ga potceniti. U svemu treba biti umeren pa i u fudbalu. Nema sumnje da je pred ,,orlovima” značajan ispit. Ako budu delovali kao protiv Velsa u Novom Sadu ili kao u većem delu sa Belgijom u Beogradu, onda nema zebnje za našu reprezentaciju...

Dragan Todorović

-----------------------------------------------------------

Od Brkića do Šćepovića

Fudbaleri Srbije koji će konkurisati u narednim utakmicama sa Hrvatskom i Škotskom su: golmani Željko Brkić (Udineze), Vladimir Stojković (Partizan), Branimir Aleksić (Spartak). Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija), Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Antonio Rukavina (Valjadolid), Milan Biševac (Lion), Nenad Tomović (Fiorentina), Slobodan Rajković (Hamburger), Dušan Basta (Udineze). Srednji red: Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Atalanta), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Zdravko Kuzmanović (Inter), Luka Milivojević (C. Zvezda), Nenad Krstičić (Sampdorija), Alen Stevanović (Torino), Zoran Tošić (CSKA), Dušan Tadić (Tvente) i napadači: Filip Đuričić (Herenven), Filip Đorđević (Nant), Nikola Đurđić (Grojte Firt) i Marko Šćepović (Partizan).

-----------------------------------------------------------

Polemika sa Vermezovićem

Nastavlja se polemika između selektora i trenera naša dva najveća kluba. Polemika, sujeta ili nešto treće, tek Mihajloviću se nije dopao Vermezovićev ton.

– Zvao sam Vermezovića tri-četiri puta i sa Jankovićem sam se čuo. Kad može da me zove Ventura ili neki drugi trener mogu i oni. Vermezovića cenim, dobar je momak, ali nismo muž i žena da se čujemo svaki dan – kaže, bez dlake na jeziku, Mihajlović.

-----------------------------------------------------------

Novinari na potezu

– Ko od novinara pogodi sastav koji ću izvesti u petak veče na ,,Maksimiru”, vodim ga o svom trošku na večeru– bio je šaljiv Mihajlović sa predstavnicima medija.

Mihajlović je kazao da se pre utakmice svi prave pametni, da znaju sastav i da je ovo dobra prilika da vidi ko od novinara najbolje poznaje prilike u našoj reprezentaciji.

objavljeno: 17.03.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.