Mihajlović: Evropa na vidiku

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Evropa na vidiku

Posle pobede protiv Kjeva u Veroni, optimizam Siniše Mihajlovića, prisutan i u vreme kad njegovoj Fjorentini nisu cvetalu ruže, sada je još naglašeniji:
- Pominjanje Evrope, čak i kad se govorilo da nismo osigurali opstanak u Seriji A, danas se pokazuje da nije bila prazna priča. Kompletirali smo redove, imam veći izbor kvalitetnih igrača i to se odmah odrazilo na igre i rezultate. Mnogo nam znači što smo vezali dve pobede, Katanija pa Kjevo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
U vreme kada se Fjorentina ljuljala malo ko je mislio kao Vi?
- Navijači u Firenci su poznati po tome da nikada nisu do kraja zadovoljni, uvek nađu zamerku. Iza nas je period kad smo igrali promenljivo, češće loše nego dobro. Ali malo ko je pominjao probleme sa brojnim povredama najistaknutijih prvotimaca. Neki podaci govore da nije sve tako crno. Na primer,  od 6. januara odigrali smo 13 utakmica i izgubili samo jednu. Računajući rezultate u tom periodu, samo tri kluba su ispred Fjorentine.
Prošlog leta ekipa nije baš pojačana, nekad niste imali ni sreće, ali neki bodovi su olako izgubljeni?
- Najviše žalim za onim u Bariju. Imali smo pobedu u rukama, a nismo osvojili tri boda jer nam je nedostajalo samopouzdanja i spremnosti da se hrabro borimo do kraja. Bilo je toga u još nekim utakmicama.
Utisak je da se u ekipi na prepoznaje Vaš pobednički karakter?
- Problem je što su se igrači dugo zanosili kako su u prošloj sezoni bili u Ligi šampiona. Ako su očekivali da će rivali u Seriji A da se unapre predaju, prevarili su se. A i zašto bi, naročito kad u timu nema Jovetića, Vargasa, Mutua... Meni je najviše smetao pristup, što smo na terenu delovali beskrvno, kao što je bilo prošle godine kad sam radio u Kataniji. Dovoljno je bilo samo da dovedemo Behramija, pa da se slika igre znatno promeni. Imali smo sve same „umetnike“ na sredini terena i bio nam je potreban neko da promeni „krvnu sliku“, unese agresiju i prodrma ostatak ekipe.
Dobro je što se posle Mutua, dvostrukog strelca protiv Katanije, probudio i Vargas. Konačno se u Veroni na njegovom uvek smrknutom licu video osmeh?
- Bio je nezadovoljan što nije prodat prošlog leta, a kasnije se povredio. Iza njega je dugačka pauza i potrebno je vreme da bi ušao u formu. Sa pravim Vargasom i spremnim Mutuom, Fjorentina izgleda drugačije jer ne zavisi sve samo od Đilardina.
U idućem kolu u Firencu stiže Roma, osokoljena trijumfom protiv Lacija?
- Očekujem žestoku utakmicu ne samo što se igra u onom neobičnom terminu, u 12.30. Navijači Fjorentine posebno ne podnose dva kluba, Juventus i Romu, pa će se to još kako osetiti u nedelju. Rimljani su u formi, mi igramo sve bolje, a bodovi su važni zbog plasmana u Ligu Evrope. Prštaće na sve strane – prognozira Siniša Mihajlović.
Novi problemi sa Jovetićem
Očekivalo se da će Stevan Jovetić uskoro da se vrati na teren, ali neće pre kraja aprila:
- Pojavili su se problemi i govori se da je moguća još jedna lakša operacija. Ako bude tako, znači da ćemo na Jovetića, u najboljem slučaju, moći da računamo tek u poslednje tri-četiri utakmice prvenstva – kaže Mihajlović, ne krijući da Jovetićevo odsustvo smatra najvećim hendikepom Fjorentine ove sezone.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.