Mihajlović: Biće formiran fond energetske efikasnosti, potencijal za saradnju sa Italijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2021, 12:34

Mihajlović: Biće formiran fond energetske efikasnosti, potencijal za saradnju sa Italijom

Cilj Srbije je energetska stabilnost, a kroz izmene zakona biće formiran fond energetske efikasnosti, najavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, ona je prilikom susreta sa ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom istakla da postoji značajan prostor za saradnju dve zemlje u sektoru rudarstva i energetike.

„Želimo da uradimo mnogo na polju energetske tranzicije, menjamo važne zakone i donosimo potpuno nov zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o obnovljivim izvorima energije, takođe formiraćemo i fond energetske efikasnosti, kroz izmene zakona u ovoj oblasti. Naš cilj je energetska stabilnost, ne samo u gasnom, već i u ostalim sektorima. Za nas je izuzetno važno da stvaramo povoljno poslovno okruženje za nove investicije i dolazak privatnog kapitala. Vaše iskustvo i razmena znanja su nam od velike koristi“, izjavila je Mihajlović.

Ambasador Lo Kašo istakao je da je posvećenost poslu i reformama ministarke Mihjalović od velikog značaja za dalji privredni razvoj Srbije, jer su energetika i rudarstvo strateški važni sektori.

“Saglasni smo da su regionalna stabilnost, očuvanje zdravlja i ekonomije najvažniji prioriteti. Smatramo da je integracija regionalnog tržišta i privrede potrebna, posebno kada je reč o integraciji tržišta električne energije. Bilateralna saradnja Srbije i Italije je dobra, prošle godine ostvarili smo robnu razmenu u vrednosti većoj od tri milijarde evra i nastavićemo da pružamo podršku“, izjavio je Lo Kašo navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva i Lo Kašo: Puno potencijala za saradnju Srbije i Italije u energetskom sektoru

Izvor: Beta Video, 13.Jan.2021

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom o saradnji dve države u energetskom i rudarskom sektoru. (pokrivalice) Beta/MRE

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.