Mihael Balak okačio kopačke o klin

Izvor: Blic, 02.Okt.2012, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihael Balak "okačio" kopačke o klin

Nemački fudbaler Mihael Balak odlučio je da završi uspešnu karijeru u 36. godini života.

Nakon što je poslednje dve godine igrao za Bajer Leverkuzen, klub u kom je stekao afirmaciju od 1999. do 2002, Balak nije pronašao novu sredinu, pa je odlučio da okači kopačke o klin.

"U 36. godini mogu da pogledam iza sebe i vidim dugačku i divnu karijeru, o kojoj nisam mogao ni da sanjam kao dete. Imao sam privilegiju da radim sa trenerima svetske klase i fantastičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fudbalerima. Sada je preda mnom novo poglavlje u životu", rekao je Balak.

Blistave trenutke imao je u minhenskom Bajernu u koji je došao iz redova "aspirindžija", da bi se 2006. preselio na Stamford bridž i nosio dres Čelsija četiri godine, a na početku karijere igrao je za Hemnicer i Kajzerslautern.

Za Bavarcima i "plavcima" je po jednom osvojio Bundesligu i Premijer ligu, dok je sa Bajerom igrao finale Lige šampiona.

Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 98 mečeva i postigao 42 gola, a prvi nastup upisao je 28. aprila 1999. protiv Škotske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balak okačio 'kopačke o klin'

Izvor: B92, 02.Okt.2012

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Mihael Balak okončao je igračku karijeru, preneli su nemački mediji...Otkako mu je istekao dvogodišnji ugovor sa Leverkuzenom, spekulisalo se da pregovara sa klubovima iz američke MSL lige i Australije...Balak, koji je 26. septembra napunio 36 godina,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.