Miha doživeo “Lepa sela”: Najbolji prijatelj Hrvat mi je razneo kuću! Bili smo kao braća

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miha doživeo “Lepa sela”: Najbolji prijatelj Hrvat mi je razneo kuću! Bili smo kao braća

Srpski trener govorio o događajima iz mladosti koji su slični legendarnom filmu, kao i izvinjenju Olivera Birofa, svađi sa Patrikom Vijerom i Adrijanom Mutuom

Rat koji je iza nas ostavio je mnoge posledice i rane koje nikada neće zarasti. O tim događajima govorio je i Siniša Mihajlović u intervjuu za Korijere delo Sport. Mnoge scene iz ovog intervjua podsećaju na čuveni film "Lepa sela lepo gore" u kom su glavni likovi pravoslavac i musliman.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Miha je ispričao kako je njegova kuća u selu prva stradala i to od ruke njegovog najboljeg prijatelja koji je bio katolik, Hrvat.

"Bili smo kao braća. Nisam mogao da prihvatim što je to uradio i sumnja i bol su uvek bili u meni. Kasnije 1999. ili 2000. kada smo igrali protiv Hrvatske - jednog dana moj prijatelj je došao u hotel. Popričali smo i rekao mi je da su baš njega namerno naterali da to uradi jer su znali da je dobar prijatelj sa mnom. Rekao mi je da je pokušavao da upozori moje roditelje na svaki mogući način da odu iz kuće. Da nije razneo kuću - ubili bi ga".

...

Tema razgovora za italijanske medije bile su i neke zanimljive teme koje su vezane za Sinišine dane u igračkoj karijeri. Mihajlović je tokom nje bio uvek u centru pažnje, a neretko i kontroverzi.

"Kada sam igrao bio mi je potreban "neprijatelj" kako bih dao sve od sebe. U Beogradu tokom bombardovanja bio sam spreman da kažem sve i svašta Oliveru Birofu. Ali, on je bio pametan. Pre meča je prišao i rekao mi da mu je žao zbog sve što se događa u mojoj zemlji i da to moj narod nije zaslužio, da je uz mene. Posle toga nisam mogao da ga bijem. Bilo je veoma razočaravajuće za mene", rekao je Mihajlović u šaljivom tonu prisećajući se sudara Lacija i Milana.

Mihajlović: Kad preživiš rat ne plašiš se fudbala!

Bile su i čuvene rasističke uvrede njega i Vijere tokom meča Lacija i Arsenala 2000. godine.

"Posle incidenta postali smo prijatelji. Nazvao me je ´Je... Ciganinom´, a ja sam mu odgovorio sa ´Crni kur... sine´. Sve se posle sredilo naravno, ali uvek sve što imam kažem u lice kao muškarac, a ne kao kukavica".

Tu je i incident sa Adrijanom Mutuom i pljuvanjem.

"Mutu, kog sam pljunuo, je bio zabrinut kada je dolazio u Fjorentinu. Rekao sam mu da ne brine, to je bila moja greška i izvinio sam mu se zbog nje", rekao je Mutu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mihajlović: Najbolji prijatelj mi je u ratu srušio kuću

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2016, 12:17

Siniša Mihajlović i danas se s velikom nostalgijom priseća vremena provedenog u rodnom Vukovaru...Trener Torina potiče iz radničke porodice i detinstvo mu nije bilo lako. Otac je vozio teretne kamione, pa je porodica često morala da odvaja od usta da njemu i mlađem bratu Draženu priušti sve...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.