Migranti zbrinuti u Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti zbrinuti u Šidu

Nakon zatvaranja takozvane migrantske rute na teritoriji Šidske opštine nalazi se oko 20 migranata. Oni su zbrinuti kao i do sada svim onim neophodnim potrebštinama sve dok se ne reši njihova situacija.

U Komesarijatu za izbeglice i migracije koji se nalaze u tranzitnim centrima na teritoriji Šida smatraju da će to uskoro i da se dogodi.

U tranzitnom centru u Šidu sasvim drugačija slika od one kada je broj migranata koji su ovde našli trenutni smeštaj iznosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i preko 600 lica dnevno.

Danas je taj broj daleko manji i iznosi oko 20 migranata koji čekaju da uskoro napuste ovaj privremeni prihvatni centar.

"Ovde sam već skoro četiri meseca. Pokušavao sam više puta da napustim centar, ali su me vraćali sa mađarske granice ni sam neznam zbog čega. Sada nemam novca kako bi ponovo pokušao da odem ka Nemačkoj, a to mi je jedini cilj", kaže Ali Raza Kerimi iz Avganistana.

"Došao sam sa svojim prijateljima, a roditelji su mi ostali u Avganistanu. Bez novca sam, a ne mogu da odem ni ka Austriji ni nazad. Tražio sam novac od nekih rođaka nadam se da će mi oni pomoći pa ću otići iz ovog prihvatnog centra iako mi je sve tu obezbeđeno", kaže Amir Eskandari iz Avganistana.

Predstavnici u Šidu ispred Komesarijata za izbeglice i migracije poručuju da se oni i dalje brinu o migrantima kao i mnogobrojne druge organizacije. Za sada nemaju odgovor šta će biti sa ovim licima koja su tu trenutno ostala.

"Podsećamo da je balkanska ruta kojom su migranti išli kroz Šid zatvorena od 8. marta. Većina izbeglica je u sopstvenoj organizaciji odlazila tražeći put ka Nemačkoj dok su pojedini ostali dok se njihova situacija ne reši", kaže Abdula Erhat, Komesarijat za izbgelice i migracije Šid.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.