Miciću rekord karijere, ali i uloga tragičara u porazu protiv Rajakovića

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 09:02

Miciću rekord karijere, ali i uloga tragičara u porazu protiv Rajakovića

Košarkaši Toronta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Šarlota sa 111:106.

U većim delom neizvesnom meču ekipa Hornetsa je nadoknadila minus 14 sa starta poslednje deonice i uvela meč u neizvesnu završnicu.

Pri rezultatu 102:92, Grent Vilijams je poveo seriju Šarlota od 8:0, nakon čega ju je Davis Bertrans nastavio i trojkom doneo preokret.

Toronto je u tim trenucima "živeo" od slobodnih bacanja, a samo je Imanuel Kvikli tri napada završavao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa penala pogodivši svih šest.

Jedan od tragičara je bio srpski košarkaš Vasilije Micić koji je pri rezultatu 109:106 izgubio loptu i tako ostavio svoj tim bez šanse da njegov tim trojkom izbori izjednačenje i potencijalne produžetke.

Ekipu Darka Rajakovića su do 23. pobede u sezoni vodili Ar Džej Beret sa 23 i Imanuel Kvikli sa 22 poena (11 asistencija), dok je Geri Grant dodao 17.

U redovima Šarlota, koji je doživeo i četvrti poraz u nizu, najbolji je bio Brendon Miler sa 26 poena i 10 skokova. Majls Bridžis je imao 20 poena i devet skokova, Grent Vilijams 18 poena i 13 skokova, a Davis Bertans 14 poena.

Micić je na terenu proveo 36 minuta i upisao je 12 poena (5/13 iz igre, 0/2 za tri), šest asistencija i dva skoka.

To je bio prvi put u njegovoj NBA karijeri da je na parketu proveo više od 30 minuta, logično i lični rekord. Aleksej Pokuševski nije bio u timu za ovaj meč, pa će još morati da pričeka na debi.

Šarlot je po njegovom dolasku ušao u seriju pobeda, ali je sada u nizu od čak četiri uzastopna poraza čime je ugašena ionako mala nada da bi mogli do plej-ina.

Nalaze se na 13. mestu Istočne konferencije, dok je Toronto poziciju iznad.

Hornetsi u narednom kolu dočekuje Orlando, dok će Torontu u goste Torontu stići Nju Orleans.

NBA, rezultati

Orlando – Detroit 113:91

Toronto – Šarlot 111:106

Klivlend – Njujork 98:107

San Antonio – Indijana 117:105

Finiks – Oklahoma 110:118

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekord karijere Micića, ali i uloga tragičara u porazu protiv Rajakovića (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2024

Košarkaši Toronta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Šarlota sa 111:106.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.