Micić i Savanović uzalud pretili: Alba eksplodirala u finišu i obezbedila dve meč lopte za plasman u finale!

Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micić i Savanović uzalud pretili: Alba eksplodirala u finišu i obezbedila dve meč lopte za plasman u finale!

Srpski internacionalci zapaženi u Bajernu, ali je domaćin zablistao kada je bilo najpotrebnije i poveo sa 2:1 u polufinalnoj seriji - 101:88

Alba je još jednom odbranila domaći teren u polufinalnoj seriji nemačkog prvenstva i povela protiv minhenskog Bajerna sa 2:1. Izabranici Saše Obradovića utakmicu su prelomili u finišu poslednje četvrtine, kada su i definitivno slomili otpor borbenog rivala i stigli do prilično ubedljive pobede - 101:88 (26:21, 24:23, 24:30, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 27:14).

Obe ekipe su igrale na mahove u ovoj utakmci. Domaćin je prvu osetniju prednost stekao četiri minuta pre kraja prve deonice kada je je poenima Renfroa došao do prednosti od 17:11, a kasnije sa pet poena prednosti priveo deonicu kraju (26:21).

Na početku druge četvrtine i vođstva Albe rezultatom 36:24 izgledalo je da bi domaćin mogao da dođe do rutinske pobede, ali se Bajern nije dao, dobrom odbranom u finišu drugog perioda sveo je razliku protivnika na prihvatljivih minus šest (50:44) i najavio potpuni povratak u drugom poluvremenu.

Tako je i bilo. Pešićevi puleni su serijom 11:2 na pet minuta pre kraja sveli prednost Albe na svega pola koša (62:61), a u poslednja dva minuta poenima Vase Micićadošli i do potpunog preokreta (71:74), ali su se Meklin i Banić ipak potrudili da se u poslednju četvrtinu uđe nerešenim rezultatom (74:74).

Rezultatska klackalica u poslednjoj četvrtini trajala je do tri minuta pre kraja utakmice kada su za samo minut igre Akim Vargas i Džamel Meklin prednost od četiri poena (88:84), pretvorili u nedostižnih "plus deset" (94:84), a kasnije u potpunosti nokautirali rivala.

U poslednjoj četvrtini goste je držao raspoloženi Duško Savanović, koji je sa dve trojke najavio uzbudljivu završnicu, ali je baš tada nedostajao još jedan raspoloženi igrač u Bajernovim redovima.

Jedan od najboljih mečeva ove sezone, ali nefinitivno najbolji u plej-ofu, odigrao je Vasilije Micić, koji je postigao 15 poena za 16 minuta na parketu. Savanović je utakmicu završio sa osam ubačenih poena, pet skokova i tri asistencije.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Redži Reding sa 20 postignutih poena i samo jednim promašajem iz igre, ali i četiri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja.

Četvrta utakmica je na programu je u utorak 2. juna od 20.00, a eventualna peta u četvrtak u isto vreme. Plasman u finale već je obezbedio Bamberg, koji je sa 3:0 u seriji eliminisao Ulm.

(FOTO: MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Saša Obradović rastužio srpski kvartet, Alba bliža finalu od Bajerna

Izvor: Blic, 31.Maj.2015

Košarkaši Albe pobedili su Bajern sa 101:88 (26:21, 24:23, 24:30, 27:14) za 2-1 u polufinalnoj seriji plej-ofa nemačkog šampionata...Vodila je ekipa Saše Obradovića tokom većeg dela meča i diktirala tempo do početka poslednje deonice kada je Bajern preokrenuo, ali tim Svetislava Pešića nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.