Micić: Nismo podbacili

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 21:34

Micić: Nismo podbacili

Košarkaš Efesa Vasilije Micić smatra da sezona nije bila toliko loša za njegov tim.

Efes nakon dve uzastopne titule prvaka Evrope nije uspeo da se plasira u Top 8 fazu, ali je nešto kasnije osvojio trofej u Turskoj.

"Veoma sam srećan. Srećan sam zbog tima. Ovde smo već pet godina i to je veoma dug period kada se pogleda. Kostur tima je na okupu pet godina. Trener, medicinski tim, svi. Prvo želim da im čestittam. Zbog onoga što su uradili za nas i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mene. Čestitamo i Karšijaki. Imali su sjajnu sezonu. Veoma su opasni. Nije bilo lako pobediti ih. Titula u šampionatu je sjajna", rekao je Micić i dodao:

"Odigrao sam dve katastrofalne utakmice protiv Fenerbahčea, ne samo jednu. Kada igram loše, trudim se da ostanem fokusiran. Uvek postoji nova šansa, mislim da sam posvećen košarci. I moji saigrači znaju koliko se trudim. Posebno želim da čestitam Vilu Klajburnu. Uplašio sam se kada se povredio u poslednjem meču. Imao sam istu povredu. Srećan sam što je dobro".

Osvrnuo se na Evroligu, u kojoj je Efes zauzeo 11. mesto sa skorom 17-17, baš kao i Crvena zvezda.

"Mislim da sezona u Evroligi nije bila toliko neuspešna. Bila je ovo nova situacija za nas. Šejn Larkin je dugo bio povređen i odsutan. Šejn je moj omiljeni saigrač. Kruno Simon nije bio tu, jako mi je nedostajao. Igrali smo dobro u poslednje vreme, našli smo ritam, ali to nije bilo dovoljno za plej-of. Bili smo skromni, nismo previše lično shvatali rezultate. Dobro smo završili sezonu. Imamo poseban tim, pojedince. Dobar smo tim. Mislim da nismo podbacili ove sezone. Možemo mnogo toga da naučimo jedni o drugima", istakao je Micić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.