Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 20:58

Metla u finalu: Srpski Virtus došao do titule prvaka Italije posle 20 godina čekanja

Na kraju ubedljivih 4:0

Finale u Italiji igra se do četiri pobede, ali ni to nije pomoglo Olimpiji da barem malo spase obraz i izbegne metlu. Srpski Virtus predvođen Aleksandrom Đorđevićem, Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem popeo se na tron jer je u Paladoca areni slavio sa 73:62 i tako pometlao protivnika sa ubedljivih 4:0.

Virtus je tako postao šampion Italije posle 20 godina čekanja. Poslednji put je vladao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Apeninima 2001. godine pod imenom Kinder. I tada je trener Virtusa bio upravo Etore Mesina, danas strateg ekipe iz Milana.

Olimpija iz Milana je ove sezone umalo otišla u finale Evrolige, ali u italijanskom šampionatu, posebno u finalu, nije uspela da se sastavi.

Aleksandru Đorđeviću je ovo prva nacionalna titula u ulozi trenera, a pored toga ima osvojenu FIBA Ligu šampiona. Ovo je ukupno 16. titula šampiona Virtusa u istoriji. Prvi put od 2010. godine se dogodilo da u finalu bude 4:0.

Često je Virtus u finalu uspevao da spusti Olimpiju u nekim deonicama i na ispod 10 datih poena, pa je tako Milano ubacio samo osam u trećoj četvrtini. Sa takvim napadačkim učinkom se ne može do titule. Prvo poluvreme bilo je egal, ali je onda tim iz Bolonje uključio odbranu na maksimalu i posle toga nije bilo spasa po tim iz grada mode.

Vrhunska odbrana ekipe Aleksandra Đorđevića definitivno je napravila prevagu u finalnoj seriji. A Olimpija je svakako značajno podbacila u borbi za titulu.

LA VIRTUS BOLOGNA È CAMPIONE D’ITALIA! 🇮🇹

Capolavoro degli uomini di Djordjevic che dominano la serie contro Milano e vincono il 16° scudetto della loro storia, che mancava dal lontano 2001 🏆⚪⚫#LBAFinals | #EurosportBASKET | @Virtusbo pic.twitter.com/eiqfGj00Sz

Najefikasniji u pobedi Virtusa bili su Marko Belineli sa 15, Vims sa 14 i Miloš Teodosić sa 10 poena, šest asistencija i dva skoka. Stefan Marković je meč završio sa sedam poena, četiri skoka i jednom asistencijom. Vladimir Micov je imao dva skoka i asistenciju za Olimpiju. Šejvon Šilds je završio utakmicu sa 16 poena i 10 skokova. Stefan Nikolić se nije upisao u strelce.

Veliki uspeh Virtusa i priličan udarac upućen Olimpiji.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.