Met Dilon u Drvengradu: Nikada nisam imao ovakav doček, Srbija mi se već sviđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2019, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Met Dilon u Drvengradu: Nikada nisam imao ovakav doček, Srbija mi se već sviđa

Slavni američki glumac Met Dilon, koji je stigao večeras u Drvengrad izjavio je da, iako nije video mnogo, Srbija mu se već dopada.

Njega je u Drvengradu dočekao osnivač Kustendorfa Emir Kusturica i veliki broj novinara.

"Nikada nisam imao ovakav doček. Prvi put da imam bilo kakav doček i zaista je lepo", rekao je Dilon koji je u Drvengrad stigao automobilom.

Prema srpskom običaju Dilona su dočekali mladi u srpskoj narodnoj nošnji sa pogačom, solju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i rakijom, ali je on rakiju odbio.

"Pretpostavljam da postoje drugi načini da se dođe ovde, letenjem na primer. Leteo sam avionom i to je bilo ok, ali ne volim helikoptere", rekao je Dilon.

Rekao je i da je veliki fan Kusturičinih filmova i da je bio uzbuđen zbog ideje da dođe na Mećavnik, ali je brinuo da li će mu raspored poslova to dozvoliti.

"Uspeo sam i evo me. Ovaj festival je vrlo nekonvencionalan. Mali je i volim to. Nije bezličan", rekao je Dilon.

Sviđa mu se, kako je kazao, i to što je Kustendorf posvećen mladim stvaraocima.

"Jako je dobro što dolaze studenti i mladi, nadahnuti filmski stvaraoci, glumci. To je vrlo dobro i to mi se najviše sviđa. Neki festivali ugoste mlade stvaraoce, neki ne, ali meni se to jako dopada. Ne volim da govorim ljudima kako da rade, ali imam dosta iskustva i kad god mogu to da podelim, dobro je", istakao je Dilon.

Kaže da sebe ne vidi kao filmsku zvezdu, već je, tvrdi, normalna osoba, "kao i svi ostali".

Iznenadio se kada je čuo od novinara da se večeras proslavlja Srpska nova godina i znatiželjno pitao kakav je običaj, a Kusturica ga je pozvao da se pridruži na Trgu Nikola Tesla gde oko 23.30 počinje proslava koja će se nastaviti u Sali "Prokleta avlija" uz Jovana Pavlovića i Duvački orkestar Marka Markovića.

Dilon će sutra održati radionicu za studente i mlade autore nakon projekcije filma "Dragstor kauboj" Gasa van Santa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MET DILON STIGAO U DRVENGRAD: Nikada nisam imao ovakav doček, neka srpska Nova godina počne

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2019

Slavlje na 12. međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu "Kustendorf". Sa Kusturicom i učesnicima festivala uz Duvački orkestar Jovana Pavlovića i Marka Markovića slavili Met Dilon, Serđio Lopez, "naša" amerikanka Stana Katić, David Oelhofen.. Postoji srpska, pravoslavna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.