Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2021, 13:15

Mesijeve suze i poruka za kraj: Laž je da sam odbio smanjenje plate za još 30 odsto; PSŽ? Moguće je...

"Razočaran sam jer je ovo klub u kojem sam želeo da ostanem. Nikada nisam lagao, uvek sam bio iskren. Tako sam prošle godine hteo da idem, sada to ne želim i zato ovo sve boli još više"

Kraj obložen suzama.

Nije Lionel Mesi verovatno mogao da zamisli tužniji način da se oprosti od kuće u kojoj je sazreo kao čovek i igrač, proveo veći deo života i praktično celu svoju dosadašnju karijeru, od malih nogu. U pres sali stadiona Kamp Nou, kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svih 35 trofeja koje je osvojio kao igrač Barselone i postao ikona katalonskog giganta, pred tek probranim krugom novinara, ali uz podršku porodice, prijatelja Karlesa Pujola i Ćavija Ernandeza, te bivših saigrača Đerara Pikea, Serhija Busketsa, Mark Andrea Ter Štegena, Antoana Grizmana...

"Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvek sam zamišljao pun Kamp Nou navijačima koje nisam video godinu i po dana. Nažalost, moralo je ovako da bude", započeo je Mesi konferenciju, teškom mukom izgovarajući reči:

"Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih doneo nešto novo klubu, mnogo uspeha i zajedničkih lepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je reči koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim. Zato ću se posvetiti odgovaranju na vaša pitanja. Hvala vam".

Celu planetu sada zanima - da li je Pari Sen Žermen naredna stanica?

"Jedna od mogućnosti je da bih mogao da dostignem te visine. Mnogo klubova me je zvalo, mnogi su zainteresovani. U ovom trenutku nisam ništa dogovorio, ali se radi na tome".

Zašto nije moglo da dođe do produžetka saradnje?

"Baš kao što je Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam hteo da ostanem i to sam javno rekao, sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće...", izjavio je Mesi, pa nastavio:

"Razočaran sam jer je ovo klub u kojem sam želeo da ostanem. Nikada nisam lagao, uvek sam bio iskren. Tako sam prošle godine hteo da idem, sada to ne želim i zato ovo sve boli još više. Barselona je jedan od najvećih klubova na svetu, ima jak sastav, a mnogi će tek da dolaze. Na kraju krajeva - svi odlaze. Kao što je i Laporta rekao - svi na kraju odlaze. Ovde je mnogo kvalitetnih igrača, biće im lako da nastave život bez mene".

Da li je postojala mogućnost da se koriguje ugovor kako bi ostao?

"Ponudio sam klubu da smanjim platu za 50 odsto i nisu me više ništa pitali. Laž je da sam odbio da smanjim platu za još 30 odsto. Uradili smo apsolutno sve kako bih ostao, ali nije moglo".

Kakvi su ti planovi za budućnost?

"Iskreno, ne znam još. Verujem da u meni ima još materijala za vrhunski fudbal. Imao sam sreću da se nikada nisam ozbiljnije povredio. Dokle god bude postojala šansa da se takmičim i osvajam trofeje - to ću i raditi".

A, kakve ambicije imaš od narednog kluba?

"Pokušaću da osvojim bar još jednu Ligu šampiona. Bio sam blizu i sa Barselonom, ali nismo uspeli, drugi su bili bolji od nas. Siguran sam da smo u Barseloni mogli da osvojimo još jednu Ligu šampiona. Sada želim da osvajam titule i dalje".

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.